Firea susține că va dispune controale în centrele de plasament pe fondul înmulțirii cazurilor de violență verbală și fizică

1 săptămână in urmă 12

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 11:43

75 citiri

Firea susține că va dispune controale în centrele de plasament pe fondul înmulțirii cazurilor de violență verbală și fizică

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat vineri, 14 ianuarie, că va începe o serie de controale şi verificări în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, în urma cazurilor din ultima vreme de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale.

Ministrul Familiei a declarat că demarează controale şi verificări amănunţite în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, pentru că ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”.

”Avem şi cazul unei minore care are acum sarcina în evoluţie, o minoră de 16 ani”, a spus ministrul, precizând că doreşte să afle dacă legea actuală este permisivă sau vorbim de neglijenţe în serviciu şi alte abateri care pot fi corectate.

Gabriela Firea a arătat că este convinsă de faptul că, în urma acord controale, va reuşi să pună punctul pe i, împreună cu autorităţile publice locale şi cu societatea civilă, pentru a pune ordine în acest domeniu.

”Am toleranţă zero faţă de aceste abuzuri la adresa copilor, fie că este vorba de violenţe fizice sau verbale, abuzuri sexuale sau alte tipuri de probleme. Am primit inclusiv situaţii în care nu s-au realizat la timp achiziţiile, şi copiii s-au culcat flămânzi şi au dormit în frig. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, şi nu trebuie acceptate”, a arătat Gabriela Firea, menţionând că ministerul cuprinde şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.

Gabriela Firea a prezentat şi cel mai recent raport pe care l-a solicitat, în calitate de ministru, şi au fost deja 20 de cazuri grave care s-au produs în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă.

”Nu doresc să fac publice aceste exemple, pentru că vreau să iau legătura personal cu primarii şi preşedinţii de CJ din judeţele unde s-au întâmplat aceste nereguli, pentru a-i informa şi să găsim împreună modalităţi de a preveni astfel de situaţii neplăcute şi pentru a corecta cadrul legislativ, pentru ca lucruri de acest fel să nu se mai întâmple”, a spus Firea.

Ministrul spune că va ţine cont şi de experienţa oganizaţiilor non-guvernamentale care lucrează în acest domeniu.

Citeste si:

Continuă asaltul PNL la adresa șefului ANRE pus de PSD. Cine este liderul liberal care i-a pomenit "salariul modic de 11.500 euro"

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a lansat o nouă serie de critici la adresa șefului ANRE, Dumitru Chiriță, fost deputat PSD timp de patru mandate, pe care îl consideră unul din...

 ”Pe piața liberă e 1.000 de lei bucata”

Deputatul independent Bogdan Bola a scris, vineri, pe Facebook, că Guvernul României va plăti 16.000 de lei pentru un singur dispozitiv de monitorizare a agresorilor, în timp ce pe piaţa...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă