Firea: Sunt tot mai mulți copii care ajung în orfelinate pentru că părinții au plecat la muncă în străinătate și nu s-au mai întors și nici nu trimit bani. Nu este o situație generalizată, cei mai mulți români plecați au grijă de copiii lor

2 săptămâni in urmă 11

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în briefingul de la finalul ședinței de Guvern, că sunt tot mai mulți copii care ajung în orfelinate pentru că părinții au plecat la muncă în străinătate și nu s-au mai întors și nici nu trimit bani. Firea a precizat că nu este o situație generalizată, iar cei mai mulți români plecați au grijă de copiii lor.

„Există o nouă categorie acum, din păcate, de copii și am cunoscut-o și eu în scurtul răstimp de când mă ocup de coordonarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, copii care s-au născut în familii, care au crescut până la un anumit număr de ani, dar care acum au ajuns în centrele de plasament, în casele familiale, pentru că părinții au plecat în străinătate să muncească și nu s-au mai întors, nu au mai trimis bani acasă, copiii au rămas în grija unor bunici bătrâni, bolnavi, și acum, în ultimă instanță, au ajuns la stat, pentru că nici acești bunici nu au mai putut să-i îngrijească. Subliniez faptul că nu este o situație generalizată, cei mai mulți români care muncesc în afara țării au grijă de copiii lor și de aceea au și plecat, pentru a asigura un trai mai bun familiilor, dar există și astfel de situații, din păcate din ce în ce mai multe în ultima perioadă, în care ajung în orfelinate, în case de copii, în case familiale și copii ai părinților care au plecat în străinătate la muncă și nu s-au mai întors și nici nu trimit resurse financiare. De aceea am înființat în cadrul ministerului o direcție specială care împreună cu autoritățile locale se va ocupa și de această categorie”, a afirmat Gabriela Firea.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă