Firea: Noul primar din Bucureşti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri. Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz

2 luni in urmă 26

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, susține că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric de 12 metri, deși în urmă cu doi ani, la Cluj-Napoca, un autobuz similar a costat circa 570.000 de euro.

„Noul primar din Bucureşti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri! Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat! Ministerul Dezvoltării tocmai a cumpărat 56 de autobuze electrice, lungi de 18 metri, cu aproape 750.000 de euro bucata, produse în Turcia, dar nimeni nu mai ţipă! Da, din Turcia! Nu din Germania, Austria, Franţa etc! La Timişoara şi Braşov, acum sunt primari de la USR+ şi totul e bine… Oare aşa va fi şi la Bucureşti? Oricum, în viziunea noului primar general, un autobuz mai scurt cu 6 metri trebuie să fie mai ieftin cu doar 10.000 de euro”, a scris Firea, vineri, într-o postare pe Facebook.

Fostul edil mai spune că în mandatul său de primar general a încercat de două să achiziționeze 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală, iar la licitație s-au prezentat ofertanți din China, Germania, Turcia și România.

„Ofertele fie nu au respectat caietul de sarcini, fie preţul a fost mult peste valoare estimată. Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz, preţ stabilit printr-un studiu de oportunitate făcut cu specialişti BERD. Ştiţi cât a plătit în 2019 Municipiul Cluj-Napoca pentru un autobuz electric de 12 metri? Puţin peste 570.000 de euro! Da, pentru celebrele autobuze mov.

E totul public şi verificabil! În doar trei ani, autobuzele electrice de pe piaţă s-au scumpit cu 180.000 de euro? Se scumpesc şi acestea din pix şi vorbe, aşa cum este intenţia şi cu tramvaiele produse la Arad? Trecând peste toate calomniile care mi-au fost aduse în mandat, cum ar fi arătat transportul în comun din Capitală dacă nu s-ar fi cumpărat cele 400 de autobuze EURO 6, ‘turcismele’ turcoaz? Sau dacă nu ar fi fost achiziţionate cele 130 de autobuze hybrid Mercedes, cele verzi?”, a declarat Gabriela Firea.

Vice-președintele PSD mai afirmă că în prezent nu doar se mai scump, dar se și scot de pe traseu autobuze, atât din Bucureşti, cât şi din Ilfov, iar călătorii circulă mai dificil, așteaptă mai mult în staţii şi suportă aglomeraţie.

„Din rău în mai rău, asta aduc primarii şi consilierii USR şi PNL în Bucureşti”, a adăugat Firea.

Sursa foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă