Finala supraviețuirii! Poli Iași este nevoită să câștige cu Dinamo, în Copou, pentru a păstra șanse la un loc de baraj

1 săptămână in urmă 13

Play-out-ul Ligii 1 a intrat în linie dreaptă după etapa a 5-a, iar în ultimele patru runde fiecare punct va cântări enorm pentru echipele din subsol în economia luptei pentru supraviețuire. Victoriile obținute în deplasare în runda anterioară de ultimele trei clasate Poli Iași, Hermannstadt și Dinamo au aprins și mai tare bătălia la retrogradare.

Dacă primele clasate Chindia și FC Argeș sunt scăpate de griji, toate celelalte opt formații au emoții mai mici sau mai mari și luptă fie pentru salvarea directă, fie pentru a prinde măcar un loc de baraj.

În această din urmă situație se află ultima clasată Poli Iași, care încă mai speră să prindă în extremis locul 8. Echipa lui Nicolo Napoli a reintrat în cărți după succesul obținut la Giurgiu, duminică, însă ieșenii au rămas pe ultimul loc după ce Hermannstadt și Dinamo au reușit și ele să câștige pe teren străin. Meciul Astra Giurgiu – Poli Iași s-a încheiat 1-2.

Poli Iași este nevoită să câștige cu Dinamo

Miercuri, Poli și Dinamo se întâlnesc la Iași într-un meci ce poate fi decisiv în economia luptei pentru supraviețuire.

Dacă Dinamo, după victoria de la Ovidiu, are și varianta unei remize în Copou, Iașiul lui Nicolo Napoli are nevoie ca de aer de o victorie pentru a păstra șanse la un loc de baraj. Aflată la patru puncte în spatele lui Dinamo, Poli nu poate urca mai sus de locul 9 în cazul unui succes, dar s-ar putea apropia la un singur punct de baraj cu trei etape înainte de finalul sezonului. O remiză ar avantaja-o pe Dinamo, în timp ce o victorie a ”câinilor” ar însemna practic retrogradarea Iașiului cu trei etape înainte de final.

Misiunea ieșenilor va fi însă extrem de dificilă, în condițiile în care Nicolo Napoli nu va avea la dispoziție două piese grele. Portarul Laurențiu Brănescu a suferit o fractură de piramidă nazală în meciul de la Giurgiu și va lipsi în următoarele cel puțin două etape (multe voci spun că sezonul este încheiat pentru portarul Iașiului), în timp ce Platini este suspendat după ce a fost eliminat în partida cu Astra.

Mai mult, Poli este nevoită să joace în acest final de sezon și fără primii doi golgeteri ai săi, Andrei Cristea și Andreias Calcan, jucători de care clubul s-a debarasat nepermis de ușor la solicitarea antrenorului italian.

 

 

The post Finala supraviețuirii! Poli Iași este nevoită să câștige cu Dinamo, în Copou, pentru a păstra șanse la un loc de baraj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă