Filmul tragediei din Galați: plimbat 3 zile între spitale a murit. Revolta soţiei: "În România în 2021 se moare de pneumonie?"

3 săptămâni in urmă 33

Un bărbat de 46 de ani din Galați a fost plimbat cu ambulanța două zile la rând între casă și spital și apoi între două spitale, până când a murit. Suferea de o banală pneumonie.

Familia este devastată și cere socoteală unității medicale, pentru că l-a lăsat să aștepte în frig, afară pe o bancă, rezultatul testului PCR. Spitalul spune că a deschis o anchetă.

Adriana Chirilă, soție: În România în anul 2021 se moare de pneumonie? Se tratează de la copil până la oameni bătrâni.

Bărbatul plimbat între spitale a murit de pneumonie

Coşmarul familiei Chirilă a început pe 30 octombrie, când soţului Adrianei i s-a făcut rău. Avea dureri în piept şi s-a temut că nu cumva să aibă covid, aşa că a sunat la 112.

Adriana Chirilă, soție: De ambulanță au zis că vin dar peste 2 zile.

Pentru că i s-a făcut și mai rău, a luat un taxi și a plecat la spitalul județean.

Adriana Chirilă, soție: "Mergeți acasă și așteptați salvarea peste 2 zile". Ce era să facem să stăm să plângem la uşa spitalului?

A două dimineață starea bărbatul se agravase. A sunat iar la ambulanță. A fost dus la spital. De acolo a început calvarul.

Adriana Chirilă, soție: Jos în fața blocului i-au făcut test, negativ. În curtea spitalului alt test, negativ. Și i-au zis să aștepte. Afară în curtea spitalului pe bancă de la 8 jumate dimineța pânâ la 20.00.

Aşa că a plecat, din nou, acasă. La ora 23, a sunat la spital şi i s-a spus că este rezultatul testului e negativ. A trecut cu greu peste noapte, iar a două zi, pentru că tot nu îşi revenea, a chemat iar salvarea, care l-a dus la spitalul județean. Doar că nu a rămas aici.

Mihai Polinschi - SAJ Galați: După care tot pe 1, după amiază în jurul. Orelor 16, a fost transportat pentru consult, dus și întors la spitalul TBC.

Nici la spitalul TBC nu a fost internat. După trei drumuri în două zile cu ambulanța, trei teste covid negative, bărbatul n-a primit niciun tratament pentru pneumonia severă de care suferea. A fost internat într-un final la spitalul judeţean.

Adriana Chirilă, soție: Pe la 7 și 10 seară l-a dus la ATI. Marți dimineață a decedat.

Familia a depus o plângere la spital, care acum a deschis o anchetă. Bărbatul de 46 de ani lucra la o firma de construcții și avea un copil de 16 ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă