Filmul accidentului din Dâmbovița. În doar o fracțiune de secundă, o adolescentă a băgat șapte oameni în spital. O victimă are fractură la genunchi

2 săptămâni in urmă 20

Accident teribil în localitatea Cornăţelu din Dâmboviţa, provocat de eleva unei şcoli de şoferi care are doar 17 ani. Şapte oameni au fost răniţi. Trei pietoni au fost spulberaţi, între ei şi o femeie gravidă. Nimeni nu îşi explică de ce instructoarea auto nu a făcut nimic pentru a evita tragedia. 

Martor: Noi eram în casă, eram la baie. S-a auzit o buşitură, atât. 

Reporter: Văd că v-a dărâmat şi gardul. 

Martor: Asta e. 

Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. În localitatea Cornăţelu o maşină a unei şcoli de şoferi a ieşit de pe un drum lateral fără să se asigure şi a intrat în plin într-o alta care circula regulamentar pe drumul judeţean 701. Trei pietoni care mergeau pe marginea drumului au fost loviţi şi aruncaţi în şanţ. Între ei o femeie însărcinată. La volan: o fată de17 ani. 

Socrul șoferului: A ieșit de pe un drum fără prioritate fără să frâneze, fără nimic, direct în șosea și l-a luat în plin. A fost un copil, a condus, a fost cu doamna instructor. 

Nimeni nu-şi explică de ce instructoarea auto aflată în dreapta şoferiţei de 17 ani nu a preluat controlul maşinii si nu a frânat. Ar fi avut destulă experinţă şi chiar rezultate bune pentru că 85% dintre elevii ei au promovat examenul. 

MartorBine că au scăpat ei sănătoși, aia e treaba. Ca n-a murit niciunul. 

Pietonii răniţi, un tânăr cuplu venit din Spania de sărbători şi un băiat de 18 ani, au fost duşi la Spitalul Județean de urgență din Târgoviște 

Socrul șoferului: Ginerele meu, care conducea, mi-a spus că nu i-a văzut, pur și simplu, când a lovit, a sărit airbagul, i-a sărit în față și nu a mai văzut absolut nimic. 

Ana Maria Liță, IPJ Dâmboviţa: Evenimentul rutier a fost soldat cu rănirea celor 3 pietoni și a 4 persoane, dintre care doi conducători auto și doi pasageri. 

Una dintre victime, în stare gravă

Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spital Târgovişte: O tânără de 18 ani însărcinat a fost examinată la UPU de echipa de politraumă și de asemenea de un ginecolog. În aceste momente este încă în investigații imagistice pentru fracturi la ambii genunchi în vederea unor eventuale operații. 

Soţul ei este bine, însă tânărul de 18 ani este în stare gravă. 

Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spital Târgovişte: Intubat la acest moment și ventilat cu un prognostic deocamdată rezervat. 

Atât eleva cât şi instrutoarea auto vor da explicaţii poliţiştilor şi vor fi trase la răspundere pentru accident. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă