Filmarea unei scene intime în Observatorul Astronomic din Bucureşti, contestată în mediul online. Directorul muzeului Municipiului spune că totul a fost „perfect legal”

2 săptămâni in urmă 12

Filmarea unei scene intime pentru serialul „Vlad” în Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti a stârnit o controversă în mediul online, fiind contestată ca „denigrare a spaţiului istoric”, „o ruşine” şi „jignitor la adresa astronomiei”. De cealaltă parte, contactat telefonic de News.ro, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, de care aparţine instituţia, a declarat că totul a fost „perfect legal”, relatează News.ro.

Luni dimineaţă, mai mulţi utilizatori Facebook au dezbătut moralitatea şi legalitatea faptului că o scenă de sex din producţia PRO TV a fost filmată în Observatorul Astronomic.

„Observatorul Astronomic «Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris Elizabeth Petrescu, astronom la European Space Agency. „Se spune că «publicitatea negativă» e bună şi ea, că îţi aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ţi-aş spune că, pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti – Adrian Aurel Majuru – a decis să aducă mai mulţi oameni prin a lăsa să se filmeze o scena intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie şi educaţie. (…) Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei şi a Observatorului Astronomic să nu mai fie «tradiţională» prin cursuri de astronomie, expoziţii, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte şi sex, care cu siguranţă vor aduce mai mulţi oameni pasionaţi”.

Petrescu a revenit cu o postare în care a inclus fotografii cu Majuru şi Dan Pîrvulescu, director adjunct la MMB, şi le-a nominalizat responsabile şi pe şefa departamentului de Relaţii publice şi o şefă de secţie.

Mai multe persoane au comentat. Unii au catalogat cele văzute drept „o ruşine”, alţii, drept „jignitor la adresa astronomiei”.

Un utilizator a scris: „Asta-i România, ce să facem? Ne ocupă tot timpul prostia infinită a urora. E de neconceput. La noi se poate orice, dar orice”.

Adrian Majuru, directorul MMB, a declarat pentru News.ro că nu comentează reacţiile apărute pe Facebook şi că „a fost totul perfect legal” în ceea ce priveşte filmarea scenei în interiorul Observatorului. El urmează să răspundă în scris mai multor întrebări adresate de News.ro.

Postările lui Petrescu au intrat sub incidenţa regulilor Facebook. Ea a reluat textul.

Sursa foto: Facebook Elizabeth Petrescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă