Fiica partenerei lui Marcel Vela, numită vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

1 lună in urmă 40

Premierul Florin Cîțu a numit-o, săptămâna trecută, pe Andra Pleșa, fiica partenerei de viață a fostului ministru de interne, Marcel Vela, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, relatează site-ul Economedia.ro.

Potrivit sursei citate, mama Andrei Pleșa, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

Andra-Sabrina Pleşa a fost numită în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de premierul Florin Cîțu pe 9 aprilie, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Marcel Vela, scriu cei de la Economedia.ro, a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la primăria Caransebeș în 2020, dar a pierdut alegerile în fața unui candidat independent.

În schimb, ea a ajuns consilier local pe lista deschisă de ministrul de Interne de atunci Marcel Vela, care a intrat în cursă pentru a o ajuta.

Andra Pleșa este într-o relație cu Ionuț Stroe, șeful PNL Argeș, și fost ministru al Sportului în guvernul Orban.

În prezent, Andra Pleşa este prim-vicepreşedinte al TNL Caraş-Severin şi consilier local la Primăria Caransebeş.

Mama noului demnitar, Gabriela Nicoleta Pleșa, scrie site-ul Economedia, este acționar cu 3% în compania ALSET ENERGY MANAGEMENT SRL, care la rândul ei deține 93% din părțile sociale ale firmei ALSET ENERGY SRL, potrivit portalului Confidas.

Firma ALSET ENERGY SRL vrea să construiască patru microhidrocentrale în aria naturală protejată Natura 2000 Muntii Țarcu, inițiativa fiind stopată temporar în instanță de o coaliție a unor ONG-uri de mediu.

Foto: Andra Pleșa și Marcel Vela / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă