Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs emoționant la înmormântarea marelui canoist: „Tata a fost «Ivan inimă de aur»“

1 lună in urmă 39

  • Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani.
  • Înmormântarea a avut loc cu onoruri militare și trei focuri de armă.
  • Fiica lui Patzaichin a ținut un discurs emoționant.

Azi a fost o nouă zi a durerii pentru Patzaichin. Cei care l-au admirat și l-au iubit l-au condus pe ultimul drum.

La finalul slujbei religioase, care a fost oficiată de 2 preoți, Ivona, fiica marelui canoist, a ținut un discurs emoționant.

S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru mine, pentru mulţi, tata a fost «Ivan inimă de aur». De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun. (…)

Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele, iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!“, a spus Ivona, fiica lui Patzaichin.

Patzaichin a fost învelit în steagul României, cel pe care l-a purtat cu mândrie de atâtea ori la competițiile sportive. Pentru că era general, înmormantarea lui a fost cu onoruri militare. De 4 ori campion olimpic, Patzaichin a murit duminică la Spitalul Elias. El suferea de o boală incurabilă. Avea 71 de ani.

The post Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs emoționant la înmormântarea marelui canoist: „Tata a fost «Ivan inimă de aur»“ appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă