Fight Club CFR » Dan Petrescu și-a pus în cap străinii

4 săptămâni in urmă 18

Articol de , - Publicat sambata, 30 octombrie 2021, 07:06 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 07:28

Petrescu s-a certat cu Debeljuh și cu Culio. Croatul a fost trimis la echipa a doua, argentinianul va fi, probabil, titular astăzi. Dan mai are o relație proastă și cu Sigurjonsson, internaționalul islandez e supărat că a fost retrogradat de la schimbarea antrenorului.

  • CFR Cluj - FC Voluntari va avea loc de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look+.

Rezultatele slabe și problemele economice au șubrezit atmosfera de la CFR, lui Petrescu îi este tot mai greu să țină în frâu lotul. Antrenorul a avut recent conflicte cu trei jucători. Cele mai grave au fost cu Debeljuh și cu Culio. 

Pe „veteranul" argentinian pe care Dan l-a readus la Cluj din liga a patra argentiniană, tehnicianul nu l-a pedepsit, e posibil ca mijlocașul să joace ca titular și astăzi, în partida cu FC Voluntari. 

Culio a reacționat nervos în pauza meciului cu Alkmaar, când a fost anunțat că urma să fie înlocuit. Martori din vestiar povestesc că sud-americanul a fost aproape de un conflict fizic cu Petrescu, până când alte persoane din cabină au intervenit și au stins disputa. 

Juan a jucat din start în partida următoare, în victoria cu 2-0 contra lui Sepsi, în care a și marcat primul său gol de la revenirea la CFR. Unele surse din club confirmă scandalul, dar îl descriu diferit: „Petrescu și Culio și-au vorbit urât în vestiar după schimbare, dar nu a existat chiar riscul să se bată!". 

Debeljuh, exclus fiindcă a refuzat analizele

Argentinianul ar avea motive să-i fie recunoscător lui Dan, care a insistat pentru readucerea lui în ciuda vârstei înaintate, 38 de ani, și l-a folosit în mod constant chiar dacă randamentul jucătorului e departe de acela pe care îl avea în vremurile lui bune.

 E plătit cu 20.000 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din campionat. Încrederea pe care i-a acordat-o tehnicianul nu l-a potolit pe Culio, care și-a permis să sară la el. 

Conflictul cu Debeljuh s-a încheiat mai rău. Petrescu l-a trimis pe croat la echipa a doua și fotbalistul insistă pentru rezilierea contractului pe care-l are cu CFR, unul valabil până în 2024. Atacantul se simte nedreptățit și vrea să plece. Surse din club îl indică și pe el ca pe un vinovat pentru ceartă. 

Debeljuh ar fi refuzat să se antreneze la un moment dat, a explicat că avea probleme medicale. Petrescu a cerut o analiză RMN și le-a transmis unor persoane din club să îl și programeze pe croat la test. A doua zi, Gabriel a apărut pe teren gata de antrenament. „Tu nu erai accidentat?", a întrebat Dan. „Ba da, dar acum sunt bine", a răspuns jucătorul. 

Petrescu l-a scos din antrenament și i-a interzis să mai participe în programul primei echipe fiindcă îi încălcase indicația de a face un examen medical. Croatul a fost important de când a venit de la Hermannstadt, dar acum parcurge un sezon slab, cu un singur gol marcat în 11 partide. 

179 de meciuriși 23 de goluri a adunat Culio la CFR. Argentinianul a prins și "era Paszkany", în care vișiniii participau în grupele Champions League, și perioada recentă a lui Varga, în care a jucat în două mandate

Dan Petrescu către Sigurjonsson; „Ești rezervă sau stai în tribună?"

Sigurjonsson e un alt fotbalist cu care Petrescu a ajuns să aibă o relație proastă. Islandezul era titular de bază în perioada lui Șumudică și fusese printre cei mai buni de la CFR. De când a revenit Dan, el a fost retrogradat ca rezervă. 

Sursele povestesc că înaintea partidei cu Alkmaar, pierdută cu 0-1, antrenorul l-a întrebat pe mijlocașul islandez: „Vrei să fii rezervă sau mergi în tribună?". „O să fiu rezervă", a răspuns jucătorul. Sigurjonsson s-a plâns pe urmă către apropiați: 

„Nu am mai întâlnit așa ceva în toată cariera, să mă întrebe antrenorul dacă merg în tribună sau nu!". El a fost și folosit în acea partidă, a bifat ultimele nouă minute ale ei. 

Au mai rămas doi atacanți la CFR Cluj

Cu Debeljuh scos din lot, Petrescu trebuie să se bazeze acum pe Alibec și pe Omrani, singurele vârfuri disponibile. Denis vrea să plece și el, preferă să-i fie întrerupt în iarnă împrumutul de la Kayserispor și să se întoarcă în Turcia. 

El a fost deranjat de criticile lui Petrescu și de faptul că nu a mai fost titular de bază în meciurile disputate recent. Omrani poate fi și atacant central, dar Dan l-a preferat des ca extremă dreapta. Alibec, pe care Kayseri l-a cumpărat de la Astra cu un milion de euro, a fost împrumutat la Cluj până în vara anului viitor. CFR suportă 20.000 de euro lunar din salariul jucătorului, turcii îi mai achită 40.000 de euro. 

VIDEO Liviu Ciobotariu, înaintea partidei cu CFR: „E clar că întâlnim un adversar mult mai valoros”

Citește și: 

Dan Petrescu, nemilos cu jucătorul trimis la echipa a doua: „Abateri repetate! Fără disciplină, n-ai ce să cauți aici!”

CFR Cluj îi răspunde lui MM Stoica: „Nu știu ce urmărește”

Playtech: Tragedie uriaşă pentru Margherita de la Clejani. Au vandalizat tot. S-a ales praful


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă