FIFA vrea să revoluționeze offside-ul la Cupa Mondială din Qatar 2022. Pierluigi Collina a făcut public anunțul

3 săptămâni in urmă 23

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

  • Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

La Cupa Mondială din Qatar 2022 ar putea fi implementată o tehnologie care să anunțe aproape în timp real când este offside și când nu.

VAR-ul primește ”upgrade” pentru Cupa Mondială din 2022!

Italianul Pierluigi Collina, director al comisiei de arbitraj FIFA, a explicat modalitatea prin care se dorește eliminarea greșelilor de arbitraj, dar și a timpilor ”morți” din cauza acestor faze. Fostul mare arbitru a declarat că se vor folosi între 10 și 12 camere de filmat, care vor ajuta arbitrii  în luarea deciziilor.

VAR a avut un impact foarte pozitiv în fotbal și numărul de greșeli majore este unul redus. Există detalii în care poate fi îmbunătățit, iar offside-ul este unul dintre ele. Suntem conștienți că procesul de verificare a offsider-urilor poate dur amai mult decât ar trebui. Suntem, de asemenea, conștienți că poziționarea liniilor poate să nu fie 100% precisă.

Din acest motiv, FIFA dezvoltă o tehnologie care ar putea oferi răspunsurile mai rapide și mai precise. Acest lucru este cunoscut sub numele de offside semi-automat”, a declarat Collina, conform Marca.

Schimbările climatice impactează dramatic viața oamenilor din Madagascar, Mexic și Kenya. Vezi Pământul se răzbună de la 19:05, pe Digi World, în Digi Online.

De asemenea, Johannes Holzmuller, directorul pentru tehnologie și inovație în fotbal de la FIFA, a recunoscut că tehnologia se va baza pe urmărirea umbrelor.

Cele 10-12 camere vor fi montate pe acoperișul stadionului.  Acestea urmăresc jucătorii, iar datele sunt procesate și calculate aproape în timp real de software, de inteligență artificială, iar acestea sunt trimise automat la VAR.

Prima competiție care va beneficia de această tehnologie este Cupa Arabiei, după ce variantele din Spania, Anglia și Germania au picat, în 2020, din cauza pandemiei.

Etichete: fifa , pierluigi collina , var

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă