FIFA a deschis o anchetă în privința incidentelor rasiste de la Ungaria - Anglia. Replica ministrului de externe maghiar

1 lună in urmă 8

  • Preliminarii CM: Cipru - Rusia, sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Ucraina - Franța, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

FIFA a deschis o anchetă în legătură cu evenimentele de la Budapesta, anunțând că a primit dej rapoartele de la cei care au monitorizat meciul de pe Puskas Arena.

Și premierul britanic, Boris Johnson, a luat poziție față de manifestările fanilor maghiari, dar a primit imediat replica.

Ministrul de externe al Ungariei a postat un video pe facebook, în care suporterii naționalei Angliei huiduie și fluieră imnul Italiei, la finala EURO 2020 de pe Wembley. 

”Jucătorii englezi s-au plâns de atmosfera ostilă de la Budapesta.

Hai în Digi Online să vezi ce-a însemnat mandatul lui Trump și efectele acestuia în politica internă și externă! Azi de la 22:00, numai pe Digi World!

Imaginile de aici sunt de pe Wembley înaintea finalei Campionatului European. Imnul Italiei abia se poate auzi în concertul de fluierături al fanilor englezi.

Au mai făcut și astfel de acuzații???”, a fost mesajul ministrului, Peter Sziijarto.

Ungaria are deja o suspendare de 3 meciuri fără public de la UEFA

Oficialul din guvernul ungar nu face însă nicio referire la acuzațiile referitoare la gesturile prin care se imită maimuțele și nici la scandările din momentul în care jucătorii englezi pun genunchiul jos înainte de startul meciului.  

Iar federația de fotbal de la Budapesta a emis un comunicat în care nu pomenește cuvântul ”rasism”.

”Marea majoritate a celor 60 de mii de suporteri de pe Puskas Arena s-a comportat cu sportivitate, iar pentru a nu păta această imagine cei care au avut altă comportare vor fi identificați și pedepsiți”, susțin oficialii forului maghiar.

Interesant este că federația ungară primise o suspendare drastică de la UEFA din aceleași motive - 3 meciuri cu porțile închise din cauza incidentelor rasiste de la EURO 2020 și o amendă de 100 de mii de euro.

Însă aceste sancțiuni nu sunt valabile la partidele disputate sub egida FIFA.

Etichete: boris johnson , ungaria anglia , incidente rasiste budapesta , peter sziijarto
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă