Fete de aur. Romania se intoarce cu tolba plina de medalii de la Campionatul European

2 luni in urmă 23

Romania a incheiat, duminica, participarea in concursurile de senioare si junioare de la Campionatul European de gimnastica feminina cu un bilant de 14 medalii, din care opt sunt de aur. Larisa Iordache, patru medalii, din care doua de aur, dupa trei ani de pauza. Ana Barbosu, sase medalii de aur la junioare, record in istoria participarilor Romaniei la CE.

Duminica au avut loc finalele pe aparate, iar bilantul medaliilor tricolore la CE de la Mersin este urmatorul:

Senioare

Aur - Larisa Iordache (barna si sol);

Argint - pe echipe, Larisa Iordache (sarituri), Silviana Sfiringu (barna).

Junioare

Aur - pe echipe, Ana Barbosu - individual-compus, plus patru in finalele pe aparate;

Argint - Maria Ceplinschi (individual-compus si sol);

Bronz - Andreea Preda (barna).

Nota initiala a Larisei Iordache acordata la sol, 13.050, a fost contestata de antrenorii Romaniei, si s-a transfomat in 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerata campioana europeana in prima faza.

Romania a cucerit dupa 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul in toate probele la un Campionat European reprezinta un nou record pentru Romania, la junioare si senioare. Larisa Iordache a revenit intr-o mare competitie dupa trei ani de pauza, in care a suferit trei interventii chirurgicale.

La cea de-a 33-a editie a CE, de la Mersin, care s-au incheiat duminica, au luat startul gimnaste din doar 14 natiuni, iar intre marile absente, care au renuntat la participare in principal din motive pandemice, se numara Rusia, Franta, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc si Campionatul European masculin, incheiat in 13 decembrie, si la care Romania a bifat o singura medalie - aur la juniori (sarituri).

In concursul seniorilor pe echipe, Romania nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci cand castiga aurul continental.

In 2018, la ultima editie, concursul feminin pe echipe a fost castigat de Rusia.

CITESTE SI:

FOTO O romanca, cea mai buna si cea mai frumoasa gimnasta de la European. A luat 4 medalii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă