„Festivalul vaccinării” lansat în India, după creșteri record ale cazurilor noi de COVID-19

1 lună in urmă 24

Confruntată cu un nou record absolut de infectări într-o singură zi, India a lansat, duminică, programul „Tika Utsav”, sau „festivalul vaccinării”, pentru a inocula un număr cât mai mare de persoane în patru zile, informează EFE, citată de Agerpres.

Premierul Narendra Modi a anunțat „Tika Utsav” într-o reuniune cu şefii de guvern local, program ce se va desfăşura până pe 14 aprilie în toată ţara şi va include doar persoanele din grupurile considerate prioritare.

Prin acest program, guvernul condus de premierul Narendra Modi intenţionează să accelereze şi mai mult eforturile autorităţilor pentru vaccinarea persoanelor de peste 45 de ani, a lucrătorilor din domeniul sanitar şi din prima linie.

India a raportat duminică în premieră 152.879 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, un record absolut.

După creşterea record a cazurilor de infectare cu coronavirus, India a anunţat că a interzis exportul medicamentului antiviral Remdesivir şi al ingredientelor active ale acestuia, informează The Guardian.

Această restricție a exportului de Remdesivir se va menține „până la îmbunătățirea situației”, a precizat ministrul indian al sănătății.

India foloseşte vaccinuri aprobate în ţară şi care sunt fabricate pe teritoriul său: Covishield, al laboratorului britanico-suedez AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, şi Covaxin, de la laboratorul indian Bharat Biotech.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă