Festivalul Oktoberfest s-a redeschis în Germania după doi ani de pauză. Câte milioane de litri de bere s-au băut la ultima ediție

6 zile in urmă 35

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 12:16

72 citiri

Festivalul Oktoberfest, care atrage anual milioane de oameni, s-a redeschis, sâmbătă, la München, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

În istoria sa de 200 de ani, cel mai mare festival popular din lume a fost anulat de doar 26 de ori, mai ales din cauza Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi de două ori din cauza epidemiilor de holeră.

Ultima dată când festivalul a avut loc în 2019, cei 6,3 milioane de participanţi au băut peste 7,3 milioane de litri de bere germană.

Primarul din München, Didier Reiter, a început ceremonia prin deschiderea unui butoi de bere şi oferind prima halbă şefului guvernului regional Markus Soeder.

Festivalul se va desfăşura până pe 3 octombrie fără restricţii şi nu va fi necesară purtarea măştii de protecţie.

Oktoberfest generează venituri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Germanii sunt printre cei mai mari băutori de bere din Europa, cu un consum mediu anual de 84 de litri pe cap de locuitor în 2021.

Citeste si:

Germania cere urgent excluderea Belarusului de la Campionatul European de fotbal din 2024

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a cerut UEFA, printr-o scrisoare adresată preşedintelui forului, să excludă Belarusul de la Euro-2024, competiţia care va fi organizată de germani...

Cum arată super-autobuzul care este o casă pe roți ce are și un garaj generos. Prețul exorbitant la care se vinde VIDEO

O companie din Germania, Volkner, a creat un super-autobuz care are şi un garaj încorporat, în care încape un Ferrari Autobuzul costă două milioane de euro, are un motor de Volvo de 530...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă