Festivalul de film Goteborg transformă o mică insulă din Marea Nordului în cinema pentru o singură persoană. Timp de o săptămână va urmări filmele festivalului

1 lună in urmă 31


Festivalul de film Goteborg duce distanţarea socială la un alt nivel, după ce a lansat un concurs prin care un cinefil va petrece şapte zile pe o mică insulă din Marea Nordului, unde va putea urmări toate filmele festivalului, transmite CNN.


Festivalul de film Goteborg se va desfăşura online în perioada 29 ianuarie - 8 februarie, ca urmare a pandemiei, însă organizatorii au decis să ofere unui singur spectator o experienţă unică, denumită "Cinema izolat".


Câştigătorul va fi transportat cu barca pe mica insula suedeză Pater Noster (Tatăl Nostru), iar acolo va fi cazat în fosta casă a farului, unde va urmări filmele festivalului în perioada 30 ianuarie - 6 februarie. Acesta nu va avea acces la telefonul mobil, laptop, carte sau orice alte lucruri care l-ar putea distrage de la peliculele difuzate la cinema-ul dedicat.


Directorul artistic al Festivalului de Film Goteborg, Jonas Holmberg, susţine că insula este unul dintre cele mai frumoase și dramatice locuri pe care le cunoaştesc.


Doritorii pot aplica pe pagina oficială a festivalului. Termenul limită este 17 ianuarie, iar organizatorii au anunţat că au avut deja aplicanţi din întreaga lume.


Experienţa cinematografică unică se va desfăşura în siguranţă


Pater Noster este de fapt numele farului roșu din fontă, care a fost dezactivat în ultimii ani, însă cabina farului a fost recent renovată de agenția de design Stylt. Astfel, câştigătorul se va putea relaxa în confort și stil. Camera de zi va fi amenajată ca o sală de proiecție pentru vizionarea filmelor, în timp ce mâncarea va fi asigurată prin self catering.


"Șederea pe insulă va fi perfect sigură. Persoana va avea un pat moale și mâncare bună", spune Holmberg. Din motive de siguranță, vizitatorul nu va fi complet singur, va exista o altă persoană care va sta pe insulă, dar va păstra distanța. "Dacă totul merge așa cum este planificat, nu se vor întâlni niciodată în cele șapte zile", spune Holmberg.


Festivalul acceptă aplicanți din întreaga lume, iar câștigătorul nu va trebui să plătească pentru experiența inedită, însă va fi rugat să înregistreze un jurnal video zilnic cu experienţa de la faţa locului.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă