Festivalul de Film de la Veneţia. "Dune", regizat de Denis Villeneuve, ovaţionat timp de opt minute

1 lună in urmă 19

"Dune", regizat de Denis Villeneuve, care a avut premiera mondială, vineri seară, în afara competiţiei Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, a fost apreciat atât de public, cât şi de critici.

Secvenţe din filmul "Dune"

Galerie (9)

"Dune", regizat de Denis Villeneuve, ovaţionat timp de opt minute

Profimedia

Noua adaptare pentru cinema a "Dune", roman emblemă al genului SF, a fost ovaţionat timp de opt minute, potrivit The Hollywood Reporter. Regizoarea Chloe Zhao ("Nomadland"), unul dintre membrii juriului de la Festival, s-a grăbit să-l felicite pe Denis Villeneuve. "Fantastic!", a spus ea înainte de a-l îmbărţişa.

Premiere de marcă la Festivalul de Film de la Veneţia

Semnat Denis Villeneuve, acest film de 2 ore 35 de minute oferă un spectacol ce îmbină staruri, acţiune, onirism şi fotografie somptuoasă. Romanele scrise de Frank Herbert sunt o capodoperă a SF-ului pentru milioane de fani, dar nicio adaptare pentru ecran a lor nu a covins.

"Când am citit cartea copil fiind, am fost fascinat de traiectoria lui Paul (eroul Atréides), felul în care identitatea sa este confruntată cu o altă cultură, relaţia sa cu natura, melancolia sa...", a declarat la Veneţia Denis Villeneuve.

Foarte la modă la Hollywood, Villeneuve şi-a demonstrat deja capacitatea de a crea SF-uri, cu "Arrival" (2016) apoi "Blade Runner 2049" (2017), urmare a filmului lui Ridley Scott. Fără a revoluţiona genul, dar cu efecte speciale de ultimul tip, el dă o lovitură filmului "Dune" realizat de David Lynch în 1984, potrivit news.ro.

El reia fidel intriga din prima parte a cărţii unde triburile şi cei puternici se confruntă, la milenii distanţă de epoca noastră, pentru a controla condimentul, un amestec care prelungeşte viaţa, oferă puteri profetice şi permite călătoria în spaţiu. Condimentul ete recoltat de pe o planetă cu nisip fierbinte, infestată de viermi gigantici numiţi Arrakis sau Dune.

Timothée Chalamet este în rol principal, cel al lui Paul Atréides, tânărul prinţ destinat să devină profetul din Arrakis, care la Lynch era jucat de Kyle MacLachlan.

"Să joc în Dune a fost o onoare unică într-o viaţă", a declarat actorul franco-american în vârstă de 25 de ani.

"Dune" va fi lansat în SUA pe 22 octombrie, în cinematografe şi pe HBO Max.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă