Festival de film pentru o persoană, pe o insulă din Marea Nordului. Câștigătorul „biletului” va sta izolat 7 zile într-un far transformat în cinema

1 lună in urmă 25


Festivalul de film Goteborg duce distanţarea socială la un nou nivel: a lansat un concurs în urma căruia va fi desemnat singurul spectator al evenimentului. Fericitul cinefil tras la sorți va petrece șapte zile pe o insulă din Marea Nordului, unde va putea urmări filme aproape non-stop, transmite CNN.


Festivalul de film Goteborg se va desfăşura online în perioada 29 ianuarie - 8 februarie, din cauza pandemiei, însă organizatorii au decis să ofere unui spectator o experienţă unică, denumită „Cinema izolat”.


Câştigătorul concursului va fi transportat cu barca pe mica insulă suedeză Pater Noster (Tatăl Nostru), iar acolo va fi cazat în fosta casă a farului, unde va urmări filmele festivalului în perioada 30 ianuarie - 6 februarie. Nu va avea acces la telefonul mobil, laptop, cărți sau orice alte lucruri care l-ar putea distrage de la peliculele difuzate la cinema-ul dedicat exclusiv lui.


Directorul artistic al Festivalului de film Goteborg, Jonas Holmberg, susţine că insula este unul dintre cele mai frumoase și dramatice locuri pe care le cunoaşte.


Doritorii pot aplica pe pagina oficială a festivalului. Termenul-limită este 17 ianuarie, iar organizatorii au anunţat că au primit deja cereri din întreaga lume.


Jurnal video zilnic, în schimbul experienței inedite


Pater Noster este, de fapt, numele farului roșu din fontă, care a fost dezactivat în ultimii ani, însă cabina farului a fost recent renovată de agenția de design Stylt.


Ca urmare a modificărilor făcute în incintă, câştigătorul se va putea relaxa în confort și stil. Camera de zi va fi amenajată ca o sală de proiecție pentru vizionarea filmelor, în timp ce mâncarea va fi asigurată prin catering.


„Șederea pe insulă va fi perfect sigură. Cinefilul câștigător va avea un pat moale și mâncare bună”, spune Holmberg.


Din motive de siguranță, vizitatorul nu va fi complet singur - pe insulă va mai exista o altă persoană, dar va păstra distanța.


„Dacă totul merge așa cum este planificat, cei doi nu se vor întâlni niciodată în cele șapte zile”, spune Holmberg.


Festivalul acceptă aplicanți din întreaga lume, iar câștigătorul nu va trebui să plătească pentru experiența inedită, însă va fi rugat să înregistreze un jurnal video zilnic cu experienţa de la faţa locului.Foto: paternoster.se


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă