Fermierii suceveni sunt la capătul răbdării. Cer instalarea unui sistem antigrindină după ce vremea rea le-a distrus livezile

1 lună in urmă 35

Vremea extremă cere măsuri disperate! Fermierii din bazinul pomicol Fălticeni - Rădăşeni cer autorităţilor instalarea unui sistem antigrindină după ce, în ultima perioadă, gheaţa abătută peste livezi a produs pagube însemnate.

Fermierii din bazinul pomicol Fălticeni - Rădășeni, o zonă cu tradiție în producerea de fructe din România, cer autorităților instalarea unui sistem antigrindină în zona respectivă. Numai în ulima perioadă, furtuna a distrus peste 100 hectare de livezi. În doar câteva zeci de minute, oamenii și-au văzut distrusă toată muncă de peste un an de zile.

Motivarea lor principală este că Stația Anigrindină de la Iași nu acoperă și această zona iar în ultima perioadă gheața a bătut în mai multe rânduri peste livezile de aici. Producătorii spun că un sistem antigrindină în zona Fălticeni poate acoperi o arie mult mai mare, atât zona Rădăuți unde se cultivă legume, cât și arii extinse din județele Neamț și Bacău. Cerere a primit deocamdată răspuns de la Cosiliul Județean, care spune că a transmis mai departe solicitarea la Ministerul Agriculturii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă