Fermierii, semnal de alarmă: „România trebuie să se pregătească de o criză alimentară la nivel global”

3 săptămâni in urmă 11

Fermierii avertizează! „În perioada imediat următoare, România nu se va confrunta cu o criză alimentară. Suntem după un an de excepţie în ceea ce priveşte nivelul recoltelor şi astfel am generat suficientă materie primă pentru a acoperi necesarul intern de consum.

Însă România trebuie să-şi pregătească cu mare atenţie paşii următori ţinând cont că este anticipată o criză alimentară care va afecta populaţia foarte săracă la nivel global.

Sorin Ovidiu Vîntu anunţă APOCALIPSA! „Sfătuieşte-ţi părinţii să-şi facă rezerve de alimente! Conserve de carne, fasole, cartofi, ulei, zahăr, făină albă! Să aveţi lanternă şi baterii!”
Clubul Fermierilor: „Lucrurile se rostogolesc, vor fi efecte de migraţie în masă, semnalul de alarmă e tras la nivel global”

Indicele FAO privind preţul alimentelor (FAO Food Price Index) a fost în octombrie 2021 cu peste 31% mai mare faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Suplimentar, anul acesta s-a accentuat deficitul pieţei globale de cereale (în particular grâu), tendinţă care va continua să fie influenţată de factorii de mediu şi climă.

Lucrurile se vor rostogoli şi vor genera efecte de migraţie în masă, astfel că semnalul de alarmă este tras la nivel global deja.

Rusia anticipează şi ea o criză majoră şi reduce exporturile de îngrăşăminte. Moscova se concentrează pe agricultura internă

Sperăm că România îşi va evalua foarte atent opţiunile şi va genera elementele de apărare în contextul crizei alimentare care va veni cu siguranţă, întrebarea este când şi nu dacă.

Ne referim aici cu precădere la zonele sărace din Asia, unde ponderea celor ce nu-şi asigură traiul zilnic este de 60% din 15% populaţia la nivel global care nu-şi poate asigura necesarul zilnic de trai”, a declarat Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români, potrivit agerpres.ro.

Din analizele efectuate de Clubul Fermierilor Români până la 1 noiembrie 2021, preţurile îngrăşămintelor au crescut cu 115 – 125% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele ale produselor pentru protecţia culturilor între 15-18%, iar seminţele s-au scumpit cu 3 – 5% faţă de perioada similară din 2020.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă