Fenomen straniu observat în Arctica pentru prima dată: Creaturi care luminează din zăpadă FOTO

4 săptămâni in urmă 48

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 01:28

87 citiri

 Creaturi care luminează din zăpadă FOTO

Un biolog a descoperit un fenomen straniu, extrem de rar pe Pământ, undeva în Arctica, într-o regiune de la țărmul Mării Albe, unde ninsoarea și frigul sunt stăpâni absoluți. Cercetătoarea a observat în plină noapte niște luminiscențe albastre care străluceau ciudat pe zăpadă.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că sclipirile din zăpadă, găsite lângă o stație de cercetare din Rusia, sunt de fapt niște animale mici bioluminiscente denumite copepode, potrivit Daily Mail.

Ceea ce este surprinzător este faptul că acest fenomen cu zăpadă strălucitoare nu a mai fost văzut niciodată până acum, la stația biologică de cercetare din Rusia, în zona Arcticii, care este activă de peste 80 de ani.

Vera Emeliannenko, biologul rus care lucrează la stația îndepărtată din Rusia, și care a observat ciudatul fenomen, a colectat o parte din zăpadă. Apoi, a plasat-o sub microscop și a descoperit că strălucirea provine de la niște mici animale bioluminiscente numite copepode (Metridia Ionga).

Denumite și insectele mării, aceste creaturi se găsesc de obicei în ocean, la adâncimi de până la 90 de metri în timpul zilei și la doar câțiva metri noaptea.

Ksenia Kosobokova, expertă în zooplancton marin arctic de la Academia de Științe de la Moscova din Rusia, a declarat pentru National Geographic că aceste copepode au fost probabil prinse de un curent puternic din Marea Albă, care le-a adus la țărm.

Astfel, minusculele animale au ajuns pe zăpadă, creând o imagine feerică în noapte.

Bioluminiscența este un fenomen natural care este cauzat de o reacție chimică.

Citeste si:

Ministrul bulgar al Apărării se opune suplimentării trupelor NATO în țara sa. "Nu cred că există împrejurările necesare"

Ministrul apărării de la Sofia a declarat că nu este necesară desfășurarea de trupe NATO în Bulgaria ca răspuns la consolidarea trupelor rusești în apropierea graniței cu Ucraina....

Cum își pregătește Kremlinul cetățenii pentru un viitor război. Armata de 600.000 de copii îmbuibați cu disciplina "Patriotism"

Un program de 185 de milioane de dolari pe patru ani a fost lansat în acest an de Kremlin cu scopul de a întări considerabil educația patriotică a rușilor. Asta include un plan de atragere...

DigiSport.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă