Femeilor li s-a spus „să tacă” cu privire la problema persoanelor transgender din competițiile sportive feminine

1 lună in urmă 70

Fosta halterofilă Tracey Lambrechs acuză că femeilor li s-a spus să „tacă” când s-au plâns în legătură cu corectitudinea deciziei ca atleta transgender din Noua Zeelandă, Laurel Hubbard, să participe în competiția feminină, transmite Reuters.

Hubbard ar putea deveni primul sportiv transgender care ar concura la Jocurile Olimpice după ce Federația Internațională de Haltere a schimbat, miercuri, criteriile de calificare pentru Olimpiada de la Tokyo.

Însă sportiva de 43 de ani trebuie să mai îndeplinească și standardele Comitetului Olimpic al Noii Zeelande pentru a putea fi selectată în echipa olimpică a acestei țări.

„Sunt destul de dezamăgită, destul de dezamăgită pentru femeile atlete care vor pierde din acest motiv”, a declarat Lambrechs, care a câștigat o medalie de bronz pentru Noua Zeelandă la Jocurile Commonwealth din 2018.

„Cu toții ne referim la egalitatea femeilor în sport dar în acest moment acea egalitate ne este luată. Au venit halterofile la mine și m-au întrebat – ce facem? Nu este corect, ce facem? Din păcate nu putem face nimic, fiindcă de fiecare dată când am vorbit ni s-a spus să tăcem”, a mai declarat fosta halterofilă.

Hubbard, în vârstă de 43 de ani, a concurat în competiițile masculine înainte de a deveni transgender, în 2013.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă