Femeilor afgane li se va interzice să practice sporturi. „S-ar putea confrunta cu situații în care fața și corpul nu vor fi acoperite”

1 lună in urmă 18

Femeilor afgane, inclusiv celor din echipa națională de cricket, le va fi interzis să practice orice sport sub noul guvern taliban, potrivit unui oficial din cadrul grupului islamist, scrie The Guardian.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian SBS, șeful adjunct al comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, și nici necesar. „Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket, pentru că nu este necesar ca femeile să joace cricket”, a declarat Wasiq. „În cricket, ele s-ar putea confrunta cu situații în care fața și corpul lor nu vor fi acoperite. Islamul nu permite ca femeile să fie văzute astfel. Este era mass-media și vor exista fotografii și videoclipuri, iar apoi oamenii se vor uita la ele. Islamul și Emiratul Islamic [Afganistan] nu permit femeilor să joace cricket sau să practice sporturi în care se expun”, a declarat oficialul.

Oficialii consiliului de cricket din Afganistan au declarat că nu au fost informați oficial despre ce se va întâmpla cu echipa feminică de cricket, dar competițiile au fost deja suspendate.

Sportivele, inclusiv jucătoarele de cricket, se ascund în Afganistan de cand talibanii au preluat puterea, unele femei au povestit că au fost amenințate cu violența de către luptătorii talibani, dacă sunt prinse jucând.

Noi manifestaţii de protest au avut loc miercuri în Afganistan, în ciuda încercărilor talibanilor de a intimida orice formă de opoziţie. Un grup de femei provenite dintr-o zonă dominată de etnici hazara din vestul Kabului au ieşit la protest împotriva noului guvern, într-o serie de astfel de manifestații care au loc în mai multe orașe.

Înregistrări postate pe rețelele sociale arată cum protestatarele strigă „Un guvern fără femei va cădea”, în timp ce mărşăluiesc prin oraş. Unele aveau pancarte pe care era scris „Muncă, educaţie şi libertate”.

Unele imagini prezintă cum femeile sunt bătute pentru a înceta protestul. 

Editor : A.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă