Femeile au protestat în Afganistan pentru drepturile lor. Talibanii le-au dispersat cu gaze lacrimogene și bastoane VIDEO

1 lună in urmă 37

Talibanii au folosit gaze lacrimogene și bastoane sâmbătă, 4 septembrie, pentru a dispersa un protest care cerea ca drepturile femeilor să fie protejate, relatează mass-media locală, citată Deutsche Welle.

Confruntările au izbucnit sâmbătă în timp ce talibanii au vrut să pună capăt unui protest pentru drepturile femeilor în capitala Afganistanului, Kabul.

Activistele au organizat un protest în apropiere de palatul prezidențial în timp ce aveau în mâini bannere cu mesaje precum ”Nu suntem femeile anilor '90”, referindu-se la strictele restricții asupra mișcărilor pentru drepturile femeilor de sub guvernarea talibană.

Etilaatroz a relatat că luptării islamiști au folosit gaze lacrimogene și bastoane pentru a le opri pe femei să ajungă la palatul prezidențial.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată cu zeci de femei afgane sunt confruntate de forțe de securitate talibane înarmate.


Femeile puteau fi văzute în timp ce tușeau din cauza gazelor lacrimogene.

Cel puțin o femeie a fost bătută.

Alte femei au susținut că au fost bătute, inclusiv o femeie care apare într-un clip distribuit de jurnaliști și care o arată cu sânge pe cap.

Video: A number of women rights activists and reporters protested for a second day in Kabul on Saturday, and said the protest turned violent as Taliban forces did not allow the protesters to march toward the Presidential Palace. #TOLOnews pic.twitter.com/X2HJpeALvA

— TOLOnews (@TOLOnews) September 4, 2021

Femeile afgane au susținut proteste în ultimele două zile în Kabul, capitala care este controlată de talibani, pledând pentru drepturile femeilor și cerând egalitate, justiție și democrație.

Grupul militant susține că drepturile femeilor vor fi respectate în conformitate cu interpretarea învățăturilor islamice, ceea ce unii spun că este o contradicție în termeni.

Înainte de protestul de sâmbătă, au existat deja rapoarte de violență împotriva femeilor și că mișcările lor de protest sunt stopate.

Citeste si:

Abdul Ghani Baradar va conduce noul guvern al talibanilor

Transferurile personale de bani către Afganistan, permise de Trezoreria SUA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă