Federația Rusă a confirmat disponibilitatea de a livra 182.000 doze de vaccin Sputnik Republicii Moldova cu titlu de ajutor umanitar

1 lună in urmă 14

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost informat la 7 aprilie curent, prin intermediul canalelor diplomatice (Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene) despre disponibilitatea Rusiei de a livra țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, a 182.000 doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62.000 doze vor fi repartizate regiunii transnistrene, transmite Unimedia

La moment, MSMPS, cu suportul MAEIE, este în proces de pregătire a setului de documente necesare pentru importul lotului de vaccinuri, cu titlu de ajutor umanitar, în Republica Moldova. Totodată, autoritățile din Rusia urmează să vină cu o informație suplimentară privind data livrării vaccinurilor.

Context

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat joi seară la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău că Bucureștiul va mai trimite în curând o a treia tranșă din cele 200.000 de doze de vaccinuri promise în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii moldoveni în pandemie.

„România a donat, până la această oră, 77.000 de vaccinuri, transportul lor a fost făcut prin mecanismul de protecție al UE, iar aceste vaccinuri au fost repartizate, și asta a fost o dorință a noastră, în absolut toate raioanele Republicii Moldova, pentru că am vrut să-i ajutăm pe toți”, a spus Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Până în prezent, România a donat 21.600 de doze de vaccinuri AstraZeneca la data de 27 februarie, permițându-i Republicii Moldova să înceapă imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie. Cea de-a doua tranșă a venit cu alte 50.400 de doze de vaccinuri AstraZeneca și a ajuns la Chișinău la 27 martie. (Citește integral aici)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă