Fed Cup își face rebranding! Competiția de tenis se va numi Billie Jean King Cup și va avea premii consistente în bani

2 months ago 4

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat oficial că Fed Cup a primit numele Billie Jean King Cup. Pentru prima dată o competiţie majoră globală pe echipe primeşte numele unei femei.

Reguli dure pentru participanții de la Roland Garros! Organizatorii au anunțat protocolul turneului de la Paris

50 de ani de la ideea unor turnee profesioniste în tenisul feminin

Cupa Fed își schimbă numele pentru a-l onora pe Billie Jean King, marea jucătoare a tenisului, femeia a cărei bătălie pe tot parcursul vieții pentru egalitate și justiție socială a pus bazele generațiilor care au urmat.

Rebrandingul urmează modificărilor anterioare pentru a aduce premii mari în bani alături de Cupa Davis și coincide cu a 50-a aniversare a efortului de pionierat al lui King de a lansa un circuit feminin de tenis profesionist.

In a Fitting Tribute, the Fed Cup Is Renamed After Billie Jean King https://t.co/EIrfBfSxgJ

— Colleen Hacker (@DrColleenHacker) September 17, 2020

“Este o onoare faptul că îmi poartă numele cupa mondială feminină de tenis şi este o responsabilitate pe care nu o tratez cu uşurinţă”, a declarat fosta sportivă. Billie Jean King şi-a dedicat viaţa luptei împotriva discriminării, iar valorile pe care le reprezintă reprezintă simbolurile turneului la care participă 116 naţiuni, notează itftennis.com. King are în palmares şapte trofee Fed Cup.

King a câștigat 12 titluri de Grand Slam la simplu, inclusiv șase la Wimbledon. Dar cel mai faimos meci al său a venit în 1973 când l-a învins pe Bobby Riggs, în vârstă de 55 de ani, cu 6-4, 6-3, 6-3 în „Bătălia Sexelor”. Meciul, considerat a fi o piatră de hotar în promovarea egalității femeilor, a fost urmărit la televizor de milioane de spectatori din întreaga lume.

The post Fed Cup își face rebranding! Competiția de tenis se va numi Billie Jean King Cup și va avea premii consistente în bani appeared first on Prosport.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools