FCU Craiova a luat măsuri după dezvăluirile GSP! Ce au făcut oltenii

3 săptămâni in urmă 11

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021, 12:37 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 12:42

FCU Craiova a luat măsuri după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că oltenii nu respectă criteriile de eligibilitate pentru completarea listei cu jucători pe care a depus-o la LPF.

Astfel, dezvăluirile GSP, FCU a scos patru străini de pe lista LPF. Adrian Mutu și conducerea Craiovei au decis ca din lotul comunicat Ligii să nu mai facă parte Armin Gremsl (portar), Mamadou Bagayako (fundaș), Pedro Machado (fundaș) și Hugo Vieira (atacant).

Cum încalca FCU Craiova regulamentul privind lista A

Lista A conține 25 de nume. Toate cluburile sunt obligate să o anunțe la LPF, însă există câteva criterii de eligibilitate care trebuie îndeplinite în alcătuirea ei. Pentru sezonul 2021-2022, acestea sunt:

  • un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică români
  • un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului
  • un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană

Dacă un club nu ajunge să pună pe listă cel puțin 8 jucători formați la nivel național și 4 la nivelul clubului, atunci pierde din locurile disponibile, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu CFR, care are pe listă doar 22 de fotbaliști

Cum Craiova a pierdut 5 poziții din cele 12, rezultă că ar fi putut pune pe listă cel mult 13 jucători străini, dar nu mai mult de 4 extracomunitari. Înainte de modificare, oltenii aveau însă nu mai puțini de 17 jucători străini. Cu 4 peste limita regulamentară, exact numărul de fotbaliști la care a renunțat acum.

Am vorbit la Ligă, într-adevăr am depășit limita de jucători străini, o să remediem urgent acest lucru. Vom scoate câți jucători e nevoie pentru a respecta regulamentul. Totuși, această lege ni se pare tâmpită și trebuie schimbată. Vă dau și un exemplu: Radu Negru, pe care l-am luat și l-am folosit când am promovat de la județ, nu se încadrează la jucătorii formați la nivelul clubului, pe acest regulament. În plus, repet, Liga trebuia să intervină, e ca și cum dacă nu e semn de interzis pe o stradă, eu o iau pe acolo fără să-mi dau seama că n-am voie 
- Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, pe 22 septembrie

VIDEO Atmosferă încinsă la Petrolul - FCU Craiova!

Citește și: 

EXCLUSIV Adrian Mititelu jr, replică dură pentru Mihai Rotaru: „O să primească nota de plată pentru răul făcut familiei mele și suporterilor Universității Craiova când îi va fi lumea mai dragă”

FCU Craiova, transfer în plin sezon: un fost jucător de la Dinamo, dorit în trecut și de FCSB

Playtech: Amendă de 7.000 de euro pentru o biciclistă româncă, în Italia. Ce au observat polițiștii în coșul ei


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă