FCSB va pierde meciul cu 3-0 fără derogare de la DSP! Planul "celor 90 de zile" nu stă în picioare

1 lună in urmă 30

La Liga: Sevilla - Real Sociedad, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

La Liga: Granada - Barcelona, sâmbătă, 19:30, Digi Sport 1

FCSB-Astra este programat pe 15 ianuarie, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1 şi pe siteul digisport.ro.

Fără derogare de la DSP, de genul celei oferite de Turcia, FCSB va pierde cu 3-0

Echipa lui Becali nu se află în situaţia de a putea solicita amânarea meciului din cauza legislaţiei legate de covid. Regulamentul FRF prevede amânarea atunci când apar mai multe cazuri de COVID-19, iar ancheta DSP nu se termină până în ziua meciului. Aşa cum s-a întâmplat în mai multe cazuri anul trecut în Liga 1 şi Liga a 2-a.

De data aceasta, dacă se va considera că este o culpă, aceea este a clubului, care nu şi-a luat măsurile de siguranţă. 

Rămâne de văzut dacă legislaţia aplicată sportivilor, aceea de a nu se sta în carantină când participă la unele evenimente, va prevala în analizarea cazului de către DSP. De exemplu, Turcia nu a impus carantină FCSB-ului  la sosirea acolo.

Patronul FCSB-ului nu are însă nicio teamă că ar putea apărea probleme din acest punct de vedere.

Galerie Foto

Cei de la FCSB au avut COVID-19 cu mai mult de 90 de zile în urmă

După cum se ştie, ultimele reglementări care ghidează fotbalul românesc prevăd că jucătorii care au avut COVID-19 nu trebuie să mai facă testul timp de 90 de zile.

Cum la FCSB majoritatea jucătorilor şi a membrilor din staff au avut virusul, situaţia îi putea salva pe bucureşteni fără niciun alt efort. Însă cazurile au apărut în a doua jumătate a lunii septembrie, astfel că varianta nu este de actualitate.

Gigi Becali este convins să FCSB va primi derogarea de la DSP şi nu va sta în carantină

Nu mai voiam să fac intervenții publice. Excepție de la lege fac echipele care participă la competiții sportive. Ce înseamnă asta? Omul se duce, stă izolat sau joacă fotbal, dar competiție sportivă înseamnă și pregătire. Nu trebuie să fie un meci neapărat. Pregătim competiția. Noi ne-am interesat când am plecat, am cerut hârtie. Ne-au zis că nu ne dau hârtie dinainte.

Dar ne-a zis DSP că vom da declarație când revenim în țară. Că am făcut pregătire sportivă în Turcia și că am stat la un hotel și în ce condiții am făcut-o. O să zicem că nu avem simptome de COVID-19, că n-am luat legătura cu nicio persoană, că ne-am pregătit”, a zis patronul bucureștenilor la Digi Sport Special.

Mai mare siguranță e că nu jucăm amicale, nu avem cum să luăm virusul. E mai sigur când faci doar pregătire decât când joci cu alții. Unii, de la autorități, n-au habar nici să dea tratamente, dar au opinii despre asta. Habar n-au! Așa e România, e incompetență mare.

Hai, că nu vreau iar să fac păcat. Eu vreau să zic prostului că e deștept, așa vreau. Nu plecam dacă nu aveam asigurare. Dacă nu e legal, aia e, ne dăm în judecată. Să zică judecătorul și gata. N-au cum să ne bage-n carantină, că nu îi lasă legea”, a subliniat Gigi Becali.

Reacţia LPF legată de situaţia în care se află FCSB

LPF nu are atribuție în acordarea derogării. FCSB susține că și-a luat toate măsurile pentru a obține derogare. Sunt convins că au făcut-o, ca să nu producă dificultăți competiției și calendarului”, a declarat secretarul general Justin Ştefan la Fotbal Club.

Guvernul a spus că nu există o derogare, dar nu că nu va da una. O decizie se va lua la aeroport. Vedem mai departe ce se întâmplă”, a adăugat oficialul LPF..

Etichete: covid-19 , derogare dsp , fcsb in turcia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă