FCSB spre colaps? Cătălin Țepelin: „Gigi Becali a transformat clubul într-un reality-show!”

2 luni in urmă 31

Articol de GSP - Publicat joi, 05 august 2021, 20:41 / Actualizat joi, 05 august 2021 20:41

Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor, crede că FCSB va rămâne un club relevant în Liga 1. Principalul motor este abilitatea finanțatorului Gigi Becali de a-și vinde produsul. 

Intervenția lui Cătălin Țepelin a avut loc în „Dezbaterea Zilei”, acolo unde întrebarea era: „Va reuși să rămână FCSB un club care contează, cu toate imixtiunile lui Gigi Becali?”. Iată argumentele jurnalistului:

Cătălin Țepelin: „FCSB e un fel de junk-food al fotbalului. Produsul e nociv, dar e consumat în cantități industriale. Lumea îi face audiență lui Becali, care a transformat clubul într-un reality-show”

  • „FCSB va rămâne un nume relevant în peisaj în continuare. În primul rând pentru că stadardele fotbalului nostru sunt scăzute. Nu e ca și cum etica și regulile sunt respectate cu sfințenie peste tot. E un mediu propice pentru tot felul de combinații și cârpeli, iar Gigi Becali este un bun exponent al acestui mediu.
  • Al doilea argument ar fi că circul produs de Becali e un produs foarte consumat. Ce se întâmplă la FCSB nu le este indiferent nici celor care susțin echipa, nici celor care o detestă. Prin urmare, toată lumea consumă produsul lui Becali. Nu e un produs bun, ba din contră, e nociv. Dar e consumat. FCSB e un fel de junk-food al fotbalului.
  • Prin implicarea asta brutală și fără perdea, Becali a mai adăugat niște ingrediente care îi vor garanta audiența. El a transformat clubul într-un reality-show. Și formatul ăsta de televiziune, deși detestat la nivel declarativ de toată lumea, a avut mereu succes mass-market în România. Ba chiar succesul a fost mai răsunător cu cât scenariul a fost mai intruziv în aceste reality-show-uri de TV. Iar fotbalul nu e diferit.
  • Așadar, Gigi Becali își conduce echipa în văzul lumii și lumea îi face rating. Un club cu rating rămâne un produs vandabil, iar Gigi, dincolo de multele rele pe care le-a făcut și le face în fotbal, rămâne un negustor care știe să își vândă marfa.
  • Deci nu văd vreun pericol ca FCSB să ajungă un club oarecare de play-out decât în eventualitatea în care acel proces cu Armata va fi pierdut și Becali va trebui să plătească despăgubiri de zeci de milioane. Până atunci, FCSB va rămâne în picioare, chiar dacă pe dinăuntru e un club bolnav”.

VIDEO Vezi aici dezbaterea integrală și votează în sondajul de mai jos:

Mai rezistă FCSB la nivel înalt cu Gigi Becali patron-antrenor?

✓ DA ✓ NU

Citește și alte știri despre FCSB: 

Verdictul lui Marcel Răducanu: „Ar trebui o revoluție în fotbalul românesc, dar cu cine s-o faci?” + „Becali își bate joc!”

Un patron din Liga 1, șocat de Gigi Becali: „Are un comportament periculos”

Playtech: Declarația cu care Anamaria Prodan îl va ÎNFURIA pe Reghecampf. Impresara a dat cărțile pe față


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă