FCSB și Universitatea Craiova mai au de așteptat până vor afla rezultatele testelor antidoping! Cristi Balaj, anunț surprinzător: „WADA a cerut laboratoarelor să nu se atingă de probe!”

2 zile in urmă 20

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti Doping, a anunțat când vor afla FCSB și Universitatea Craiova rezultatele testelor antidoping efectuate la meciul direct.

FCSB și Universitatea Craiova s-au întâlnit în cadrul etapei cu numărul 29 din Liga 1 și au remizat, scor 0-0.

Pentru această întâlnire, oltenii au solicitat control antidoping, iar ANAD a răspuns afirmativ și Craiova a suportat costurile testelor.

Cristi Balaj a anunțat când vor afla FCSB și Universitatea Craiova rezultatele testelor antidoping

Din cauza pandemiei de coronavirus și a protocolului impus la nivel internațional, FCSB și Universitatea Craiova au de așteptat aproximativ cinci săptămâni pentru a afla rezultatele testelor efectuate.

„WADA a cerut laboratoarelor să păstreze probele două săptămâni și să nu se atingă de ele. După aceste două săptămâni se analizează probele, iar la urină durează între două și trei săptămâni. Dacă după acest termen apare un rezultat pozitiv, proba va fi reanalizată.

Dacă se termină play-off-ul, ce să fac? Se fac trei analize. Dacă sunt trei jucători depistați pozitiv, atunci cunoașteți ce se întâmplă cu povestea respectivă (n.r. echipa este exclusă din campionat)”, a spus Cristi Balaj, la Digi Sport.

Andrei Miron, Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, de la FCSB, Dan Nistor, Bogdan Vătăjelu și Marius Constantin, de la Universitatea Craiova, au fost jucătorii testați antidoping.

Pentru aceste șase teste, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a plătit nu mai puțin de 6.000 de euro.

„Noi am cerut începând de la meciul acesta, pentru mai multe meciuri, nu doar pentru acesta. ANAD-ul are o funcție în această activitate sportivă și trebuie să și-o exercite. Asta nu înseamna că suspicionăm sau că acuzăm pe cineva. Nu suntem focusați pe nicio echipă. Vrem ca la 30% dintre meciurile pe care le vom juca până acum să fie contrale pre și în timpul lor, solicitate și plătite de noi”, a anunțat Mihai Rotaru, la Digi Sport, în urmă cu o săptămână.

The post FCSB și Universitatea Craiova mai au de așteptat până vor afla rezultatele testelor antidoping! Cristi Balaj, anunț surprinzător: „WADA a cerut laboratoarelor să nu se atingă de probe!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă