FCSB a găsit, în sfârșit, atacant: Andrei Istrate, remarcat după meciul cu UTA! Calitățile care-l propun în echipă

4 săptămâni in urmă 1

Liga 2: Unirea Slobozia - Rapid, duminică, 13:45, Digi Sport 1

Serie A: Parma - AS Roma, duminică, 16:00, Digi Sport 1

Vârful de atac de 18 ani, produs de Școala Ardealul, a fost trimit pe gazon la pauză meciului cu UTA, câștigat de FCSB cu 1-0, dar, surprinzător, a fost schimbat în minutul 83, cu Ovidiu Perianu. Prezent în studioul Fotbal Club după meci, Ilie Dumitrescu a explicat că înlocuirea lui Andrei Istrate nu a avut sub nicio formă legătură cu prestația jucătorilor, ci a fost efectuată din rațiuni tactice, pentru a întări mijlocul terenului, având în vedere avantajul fragil de pe tabelă.

VIDEO cu rezumatul meciului UTA Arad - FCSB 0-1:

FCSB a găsit, în sfârșit, atacant

Mai mult, componentul Generației de Aur a evidențiat prestația lui Andrei Istrate, care mare are nevoie, însă, de timp pentru a se impune și a fi jucat mai mult de coechipieri.

Din raționament tactic l-a scos pe Istrate, a gestionat bine fazele, a avut ocazii. Mi-a plăcut cum a interpretat rolul de număr nouă, se vede după cum se mișcă în teren. Dacă FCSB marca de 2-0, de 3-0, el nu mai era schimbat, dar așa, din raționament tactic, l-a scos pentru a întări linia de mijloc cu Perianu, pe Tănase sau Coman nu-i puteai scoate.

El n-a căutat numai soluții în față, a protejat bine, mi-a plăcut cum a jucat. E nevoie de timp pentru a se integra. El s-a demarcat bine mereu, dar Coman îl căuta pe Tănase, Tănase pe Moruțan, e nevoie de timp pentru Istrate să intre în aceste relații de joc”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Gabi Balint a identificat, însă, alte posibile motive pentru înlocuirea lui Andrei Istrate: fie nepriceperea celui care a dictat modificarea, fie o problemă medicală a atacantului, căruia i-a evidențiat prestația.

Ilie a explicat frumos, cum explică și Petrea de multe ori. Eu zic c-a fost o chestie medicală, eu nu pot să concep să bagi un jucător care îți aduce un plus în atac și să-l schimbi să bagi un mijlocaș.

Trebuie să fii antrenor la pitici să faci chestia asta, la 'Arici Pogonici'. El a intrat chiar bine, s-a văzut că FCSB e altfel e cu un vârf”, a spus Gabi Balint, la Fotbal Club.

Jocul lui Andrei Istrate, evidențiat de Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu a remarcat la Andrei Istrate modul în care a interpretat fazele, dar și calitățile fizice, care-l recomandă pentru postul de atacant central.

Mi-a plăcut cum a redublat. Nu s-a greșit cu el. El a interpretat foarte bine fazele, e un copil de perspectivă, trebuie să muncească mult. Cei de la FCSB nici nu sunt obișnuiți să joace cu număr nouă

E un pas înainte, va fi greu să intre acum direct titular. Va reveni și Octavian Popescu, îi ai pe Coman, Moruțan, Tănase, care trebuie să joace. Chiar dacă nu intră acum, dar e o soluție.

Ai nevoie de un pivot, există copilul ăsta. În seara asta, a interpretat foarte bine fazele, dacă avea și inspirație... El are structura, are fizicul de număr nouă. Dacă luăm și analizăm ratările lui Coman sau ale lui Tănase, a fost mai greu pentru Istrate”, a transmis Ilie Dumitrescu.

Andrei Istrate are deja un gol în Liga 1

La 18 ani, Andrei Istrate a bifat în meciul cu UTA, în care a avut două șanse de a marca, a patra prezență la nivelul primei ligi pentru FCSB.

Atacantul adus de Gigi Becali în februarie 2020, inițial pentru Academie, a debutat la prima echipă pe finalul stagiunii precedente, în meciul cu Gaz Metan, din etapa a opta a play-0ff-ului, când a jucat 45 de minute.

După debut, pentru Andrei Istrate a urmat și prima prezență în primul ”11”, chiar etapa următoare, când FCSB a jucat cu CFR, meci câștigat de ardeleni cu 1-0, în care atacantul a rămas pe teren până la ultimul fluier.

De la cele două jocuri, de la finalul lunii iulie a anului trecut, Andrei Istrate a trebuit să aștepte două luni până la următoarea apariție pe teren la FCSB. S-a întâmplat la Iași, când echipa se confrunta cu probleme de lot, cauzate de COVID, ce i-au permis lui Andrei Istrate să fie titular.

Andrei Istrate a profitat de situație și a marcat primul gol în Liga 1, deschizând scorul în partida de la Iași, care s-a încheiat, însă, 5-2 pentru Poli.

VIDEO cu primul gol al lui Andrei Istrate în Liga 1:

Etichete: gabi balint , ilie dumitrescu , atacant fcsb , andrei istrate , uta arad - fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă