FC Argeș - FCSB 0-0. Nou-promovata, neînvinsă de 6 etape, e surpriza acestui debut de an. Roș-albaștrii pot pierde locul 1

1 lună in urmă 1

26.01.2021, 21:00

Liga 1: Academica Clinceni - Botoșani, miercuri, 14:30, Digi Sport 1

Liga 1: Dinamo - Gaz Metan Mediaș, miercuri, 20:00, Digi Sport 1

FC Argeș a furnizat una dintre surprizele etapei. Pe un teren acoperit de zăpadă, nou-promovata a rezistat în fața liderului FCSB, scor 0-0, și a bifat al șaselea meci la rând fără înfrângere. Roș-albaștrii au ratat enorm și au avut și două bare.

FC Argeș - FCSB 0-0. Roș-albaștrii au avut două bare

Meciul a început în forță, cu ocaziile lui Coman și Olaru, ambele din minutul 2, dar portarul Greab a fost pe fază. În minutul 9, Dennis Man a nimerit transversala din careu, iar la poarta cealaltă, argeșenii au ratat și ei două ocazii în aceeași fază.

Nou-promovata a prins curaj și a irosit o șansă mare, prin Mediop, în minutul 19, iar Șerban a tras în blocaj în minutul 25. Până la pauză, FCSB a mai trecut de trei ori pe lângă gol.

Mai întâi, Greab a reținut greu lovitura liberă a lui Coman, apoi același portar a intervenit excepțional de două ori în aceeași fază, iar lovitura de cap a lui Man a ocolit poarta.

FC Argeș - FCSB 0-0. Piteștenii, neînvinși de 6 etape. Oaspeții pot pierde locul 1

Repriza a doua a început cu ocazia lui Coman, urmată de cea a lui Olaru, însă cea mai mare lansă i-a aparținut aceluiași Coman, a cărui lovitură liberă a țintit bara.

Tot din lovitură liberă și-a încercat norocul și Man, dar portarul Greab, care a fost omul meciului, a respins și de această dată.

FC Argeș - FCSB s-a terminat 0-0, iar piteștenii au bifat al șaselea meci la rând fără înfrângere. De cealaltă parte, FCSB rămâne lider, dar poate fi depășită cu un punct de campioana CFR Cluj dacă aceasta din urmă va trece de Astra.

VIDEO cu rezumatul meciului:


Știrea inițială:

FCSB va juca diseară la Pitești, împotriva lui FC Argeș, de la ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, meci venit la patru zile de la precedenta confruntare, victoria 2-1 cu Voluntari.

La roș-albaștri se consemnează două reveniri extrem de importante: Moruțan și Nedelcu. Cei doi nu vor face parte însă din lotul pentru meciul de azi!

FCSB va întâlni în runda a 19-a una dintre echipele care au arătat o creștere vizibilă de formă în acest început de an, FC Argeș obținând șapte puncte în primele trei etape, la fel ca roș-albaștri. Toni Petrea a recunoscut că se așteaptă la o replică puternică din partea formației piteștene, care poate pune probleme în special la fazele fixe și pe contraatac.

Fazele fixe sunt principala amenințare a celor de la FC Argeș, plus contraatacurile. Sper ca vremea să nu fie un impediment, important este că nu e atât de frig și terenul nu e înghețat”, a spus Toni Petrea, la conferința de presă.

Principala bătaie de cap a lui Toni Petrea înaintea meciului cu FC Argeș

Petrea, care a anunțat revenirile în lotul mare ale lui Olimpiu Moruțan și Dragoș Nedelcu, a dezvăluit și care este principala sa preocupare dintr-o perioadă în care antrenamentele nu prea se mai fac din cauza programului aglomerat de meciuri.

Principala preocupare în această perioadă este refacerea jucătorilor după meciuri. Programul de antrenament îl facem în așa fel încât jucătorii să fie 100% apți la ora jocului. Momentan suntem bine.

Ne gândim la o rotație a jucătorilor, avem discuții individuale cu fiecare jucător, pentru a afla starea lor, gradul lor de oboseală după aceste jocuri”, a declarat Toni Petrea.

Echipele probabile

FC Argeș: Greab - Tofan, Maric, Deslandes, Mușat - Meza Colli,  I. Șerban II - Drăghici, Maes, Cr. Dumitru - Mediop
Antrenor: Mihai Ianovschi

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, I. Cristea, A. Miron, Radunovic - Olaru, G. Simion, Fl. Tănase - Man, Oct. Popescu, Fl. Coman
Antrenor: Toni Petrea.

Înaintea jocului cu FC Argeș, FCSB este lider în Liga 1, cu 41 de puncte, patru în fața CFR-ului, ocupanta poziției secunde, care are, însă un meci mai puțin disputat, cu Hermannstadt, programat luni, de la 20:30, în direct la Digi Sport 1. De partea cealaltă, formația din Pitești este pe 12, cu 18 puncte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă