FBI a arestat un bărbat care voia „să omoare 70% din internet”. Tânărul participase la revoltele de la Capitoliu

1 lună in urmă 17

FBI a arestat un bărbat care voia să pună o bombă la un centru de date al Amazon. Bărbatul, care a participat la revoltele de la Capitoliu din ianuarie, credea că astfel „va omorî 70% din internet”, relatează BBC.

Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fst arestat în urma unui flagrant. A cumpărat un dispozitiv exploziv fals de la un agent FBI sub acoperire. Bărbatul a fost acuzat de tentativă de distrugere a unei clădiri cu un dispozitiv exploziv.

Pendley a intrat în vizorul FBI după ce o persoană l-a raportat pentru postările de pe rețelele sociale.

Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă 20 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, Pendley voia să distrugă rețeaua de servere a companiei Amazon. El credea că sunt 24 de clădiri care controlează 70% din internet, inclusiv serviciile folosite de CIA și FBI, potrivit unei conversații aflate la dosarul său.

Anchetatorii au descoperit că Pendley a participat la revoltele de la Capioliu din 6 ianuarie. Bărbatul a condus din Texas până în Washington pentru acest lucru și le-a spus prietenilor că a avut o pușcă de asalt cu el, dar a lăsat-o în mașină. El a povestit însă că nu a intrat în clădire.

La două zile după revolte, un „cetățean îngrijorat” a raportat la FBI postările scrise Pendley pe un forum, unde se semna cu numele de Dionysus.

„Suntem recunoscători cetățeanului în cauză care a raportat declarațiile alarmante ale inculpatului. E posibil ca, raportând aceste postări la FBI, acest cetățean să fi salvat viețile unor angajați din domeniul tehnologiei", a spus într-un comunicat procurorul texan  Prerak Shah.

Editor : Monica Bonea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă