Favipiravir, primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj

1 lună in urmă 3

Favipiravir, un antiviral folosit pentru gripă în Japonia, care poate fi administrat bolnavilor de COVID-19 cu forme uşoare şi medii, ar putea fi ar putea fi primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj.

Favipiravir, primul antiviral împotriva coronavirusului fabricat în România, la Cluj

Profimedia

Medicamentul Favipiravir va fi produs la Terapia Cluj, unde au început probele tehnologice. Dacă rezultatele sunt bune, Terapia va începe producţia de Favipiravir, iar pacienţii vor avea acces mai repede la medicament. În acest moment, medicamentul este în protocolul de tratament pentru COVID-19 de la noi din ţară, potrivit Mediafax.

Medicamentul se folosește pentru bolnavii de COVID-19 cu forme uşoare şi medii. Acesta îşi face foarte bine efectul atunci când este luat încă de la începutul simptomatologiei COVID-19.

În protocolul naţional de tratament scrie că nu trebuie folosit de copii şi nici de către femeile însărcinate. În România este administrat doar în spital, chiar dacă încă de anul trecut au fost discuţii pe această temă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

favipiravir coronavirus romania cluj covid-19
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă