Favipiravir ar putea ajunge în farmacii, Arbidol nu: Anunțul ministrului Rafila

2 săptămâni in urmă 8

Favipiravir, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 Favipiravir, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, astăzi, la Constanța, că se fac demersuri pentru ca antiviralul Favipiravir să poată fi cumpărat din farmacii. Ministrul spune însă că acest medicament poate să scurteze durata bolii, dar nu influențează riscul de deces și, totodată, este foarte toxic.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 15:49

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

„Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir – poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii, dar nu influențează în niciun fel formele complicate sau decesul. Pot lua numai persoanele evaluate și cu prescripție medicală, pentru că sunt medicamente foarte toxice, care influențează inclusiv sracina”, a afirmat Rafila, citat de G4Media.ro, subliniind că nu pot să ajungă în farmacii decât medicamente recomandate de comisia de specialiști a Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește Arbidol, ministrul  a precizat că „este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează în vreun fel infecția cu coronavirus. Prin urmare, comisia Ministerului Sănătății nu a putut să-l recomande pentru a putea fi aprobat pentru punerea pe piață”.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă