Fauci, avertisment tulburător: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite până la 9 luni de la infectare

1 lună in urmă 2

Simptomele Covidului de lungă durată pot apărea cu mult după infectareSimptomele Covidului de lungă durată pot apărea cu mult după infectare

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat, recent, că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Anthony Fauci reporterilor, în timpul unui birefing la Casa Albă.

JOI, 25 FEBRUARIE 2021, 07:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Printre aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni. 

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC), pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, care este şi director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii. 

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă