Fațadă de 2,3 milioane de lei, folosită pe post de...frigider

4 zile in urmă 21

21 September 2022 14:08

Primăria Municipiului Arad a investit peste 2 milioane de lei în reabilitarea fațadelor clădirilor ce găzduiesc secțiile ORL, Oftalmologie, Oncologie și Dermatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, însă spitalul nu pare să fi avut bani de...frigidere.

Scris de Eugen Rogojan - Primăria Municipiului Arad a investit peste 2 milioane de lei în reabilitarea fațadelor clădirilor ce găzduiesc secțiile ORL, Oftalmologie, Oncologie și Dermatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, însă spitalul nu pare să fi avut bani de...frigidere.

Astfel, pacienții internați în cele două clădiri au ajuns să apeleze la soluții…de avarie. Pe pervazul unei ferestre aflate la etajul 1 al clădirii din Piața Mihai Viteazul, pacienții din salon și-au depozitat mâncarea „la rece”, semn că Spitalul Clinic Județean de Urgență nu a avut fondurile necesare asigurării unor condiții decente în saloane.

În clădirea de lângă, la parter, un alt salon, o altă improvizație. Dacă un frigider pentru salon i-ar costa pe cei de la Spitalul Județean câteva sute de lei – investiție prea mare, pare-se, o galerie sau o șină pentru draperii i-ar costa câteva zeci de lei. Dar, se pare, nici pentru așa ceva nu au fost bani, astfel că pacienții care au vrut să se apere de lumină au fost nevoiți să prindă draperiile în fereastră.

Desigur, vina nu o poartă pacienții care au încercat să se descurce așa cum au putut. Vina este a autorităților, pentru care o fațadă frumoasă, care dă bine în poze și întoarce privirile trecătorilor, pare să fie mult, mult mai importantă decât condițiile pe care pacienții le îndură în saloanele din spatele fațadelor proaspăt vopsite.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă