Fată de 14 ani, moartă într-o casă în care mai dormeau 8 oameni, în Vâlcea. Alte trei victime: un copil de 3 ani și două femei

1 lună in urmă 2


Tragedie într-o comună vâlceană, vineri noaptea, într-o casă în care erau 9 oameni, printre ei și un copil de 3 ani. O fată de 14 ani a murit, intoxicată cu monoxid de carbon, fără ca cineva să mai poată face ceva pentru ea, scrie Vocea Vâlcii, portal de știri din Rm. Vâlcea.


Angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină noaptea trecută, în jurul orei 23, în localitatea Fârtățești, sat Dozești, pentru salvarea a 4 persoane intoxicate cu monoxid de carbon.


Ințial, apelantul care a sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată. Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon și a primit răspuns negativ, după care a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară și să execute manevre de resuscitare.


Centrala care funcționa cu gaz. Foto: ISU Vâlcea

Între timp, la fața locului a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată stație, stația Lădești și o ambulanță SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea.


Ulterior medicul a cerut și deplasarea SMURD Măciuca. Aceasta se întorcea de la un alt caz. Ajunși la fața locului, membrii ambulanței SAJ – Stația Lădești au anunțat că sunt 4 persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale.


Butelia care a provocat tragedia. Foto: ISU Vâlcea

Persoanele în cauză sunt: o femeie de 34 de ani semiconștientă cu semne vitale evaluată de SMURD; o fetiță de 3 ani cu atac de panică, evaluată de SAJ; o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare și o fată de 14 ani la care s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate, fără niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de către medicul de la ambulanță la ora 0.36.


Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că în casa în care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane, din care 3 se aflau în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încălzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă