Farmaciştii avertizează că s-ar putea ajunge la blocaje în aprovizionarea farmaciilor

1 lună in urmă 17

Farmaciştii avertizează că s-ar putea ajunge la blocaje în aprovizionarea farmaciilor, din cauza întârzierilor în decontarea de către casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienţilor prin farmaciile comunitare din întreaga ţară.

Citeşte şi Program de guvernare. Schimbările anunţate în Sănătate. Priorităţile lui Vlad Voiculescu

Farmaciştii avertizează că s-ar putea ajunge la blocaje în aprovizionarea farmaciilor

„Depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligaţii de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori şi producători.

Mai mult decât atât, întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalităţi cât şi întreruperea livrărilor de medicamente”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Colegiul Farmaciştilor din România.

Citeşte şi Cum vor fi păstrate dozele de vaccin anti-COVID la Institutul „Cantacuzino”. Imagini din centrul de stocare

Cele două organizaţii afirmă că această situaţie ar agrava şi mai mult problemele deja existente în accesul pacienţilor la medicamentele de care au nevoie.

„În condiţiile în care această situaţie nu se va remedia în cel mai scurt timp, atragem atenţia asupra riscului major de blocare a aprovizionării unităţilor farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021”, mai scrie în comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă