Fără VAR în Liga 1 până la finalul anului, cel mai devreme! Anunțul lui Gino Iorgulescu + derogarea cerută

2 luni in urmă 6

Cupa României: Dunărea Călărași - Dinamo, joi, 20:00, Digi Sport 1

Serie A: Parma - Inter, joi, 21:45, Digi Sport 2

Toți reprezentații cluburilor au transmis că își doresc introducerea sistemului VAR, iar Gino Iorgulescu (președinte LPF) va avea o întâlnire cu Răzvan Burleanu (președinte FRF) și reprezentatul drepturilor TV pentru a stabili cum se poate finanța acest proiect.

Fără VAR în Liga 1 până la finalul anului, cel mai devreme! Anunțul lui Gino Iorgulescu

LPF susține că are deja toată tehnologia necesară, inclusiv patru mașini VAR, iar FRF este obligată să plătească pentru școlarizarea arbitrilor. Gino Iorgulescu a declarat că sistemul de arbitraj video ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, în 6 - 8 luni de la stabilirea unui acord cu FRF, aceasta fiind perioada necesară pentru pregătirea arbitrilor.

"Am tras o concluzie la această întâlnire, să mai fac un drum la Federație, să fac o întâlnire cu reprezentantul drepturilor TV și domnul Burleanu pentru a debloca această situație. Banii pentru sistemul VAR e problema cea mare a FRF. Noi nu avem voie să plătim ceva ce nu e în subordinea noastră sau organizarea noastră.

Nu e în atribuția LPF plata acestor arbitri pentru școlarizarea lor la sistemul VAR. Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Domnul Marius Avram spune că poate dura 8 luni. De abia atunci putem avea VAR", a declarat Gino Iorgulescu.

Marius Avram studiază varianta ca unele meciuri importante să aibă sistemul VAR

Fostul arbitru Marius Avram, numit project manager VAR în cadrul LPF, spune că, până atunci, se va încerca folosirea acestei tehnologii la anumite meciuri importante din Liga 1, dacă se va primi aprobarea necesară.

"Partea tehnică e susținută de LPF, indiferent prin ce mijloace găsește, iar partea de arbitraj e exclusiv în atribuțiile FRF. Nimeni nu-și dorește să preia vreo atribuție de la FRF în ceea ce privește pregătirea, evaluarea, delegarea, promovarea arbitrilor.

Studiem foarte mult posibilitatea să avem niște meciuri cu VAR, având în vedere că avem deja două mașini, având în vedere că avem deja două stadioane pregătite, omologate, pe care s-au disputat meciuri cu VAR și două brigăzi care au arbitrat meciuri cu VAR - cea a lui Ovidiu Hațegan și cea a lui Istvan Kovacs.

Este permis de către FIFA să se desfășoare meciuri cu VAR. Una dintre echipe se poate afla pe teren, iar cealaltă în cabina VAR. Vom vedea dacă vom putea avansa atât de repede, încă n-am primit un răspuns dacă putem face acest lucru", a spus și Marius Avram.

"Pentru niște meciuri din play-off sau play-out, dacă ni se dă acea aprobare, poate putem folosi acele două brigăzi ca să putem juca cu VAR. Mă gândesc că am putea la niște meciuri foarte importante să implementăm acest VAR. Dacă nu, așteptăm și, când suntem gata, peste 6-8 luni, intrăm cu toate cluburile", a mai spus și Gino Iorgulescu.

Etichete: lpf , frf , marius avram , gino iorgulescu , var
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă