Fără niciun meci disputat din luna martie încoace, naționala de rugby pleacă 10 zile în cantonament în Turcia!

1 month ago 24

Naționala de rugby a României va efectua un stagiu de pregătire în perioada 2-12 decembrie 2020, în Antalya (Turcia).

Pentru că „Stejarii” nu au disputat niciun meci test în această toamnă și anul viitor este unul extrem de important pentru că începe campania de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023, stagiul va reprezenta un prilej pentru antrenori de a testa mai mulți jucători, anunță site-ul FR de Rugby.

Astfel, antrenorul României Andy Robinson are la dispoziție un lot extins pentru testari tehnico – tactice – fizice , pentru a putea ulterior mari baza de selectie. Din cei 62 de jucători aflați în lotul extins, 33 de înaintași și 29 de jucători de treisferturi, staff-ul tehnic va alege 45 de jucatori care vor face deplasarea în Antalya.

Fără niciun meci disputat din luna martie încoace, naționala de rugby pleacă 10 zile în cantonament în Turcia!

”Acest cantonament din Turcia este foarte important pentru că practic înseamnă debutul pregătitilor pentru campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, campanie care va începe în 2021. Cu un sezon competițional 2020 atât de fragmentat, cu lipsa meciurilor și a antrenamentelor este important ca echipa României să se poată antrena împreună.

Acest stagiu de pregătire include teste fizice, de abilități tehnice și tactice de înțelegere a jocului. De asemenea, este un bun prilej pentru antrenori ca să îi vadă pe jucătorii care pot face pasul la națională și îi putem include în lotul pentru 2021-2023″, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al nationalei de seniori.

România urma să întâlnească pe teren propriu Belgia, la data de 1 noiembrie 2020, pe noul stadion Arcul de Triumf, dar a fost amânată. La aceeaşi dată urma să se desipute şi partida Georgia – Rusia.

Toate competițiile internaționale de rugby au fost întrerupte în martie din cauza pandemiei de coronavirus. România mai are de jucat un meci în Rugby Europe Championship, cu Belgia, pe teren propriu, meci decisiv de menținere în eșalonul doi al rugby-ului continental.

The post Fără niciun meci disputat din luna martie încoace, naționala de rugby pleacă 10 zile în cantonament în Turcia! appeared first on Prosport.

Read Entire Article

Powered By Seo Tools