Fără mască la orele de sport în aer liber. Ce alte excepții prevede noul ordin comun

2 luni in urmă 8

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare, prevede noul ordin comun adoptat sâmbătă de ministerele Educației și Sănătății.

Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3459/280/06.03.2021 stabilește o serie de măsuri privind modul în care se vor desfășura cursurile școlare în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Potrivit documentului, masca de protecţie este „obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior”.

Și la orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția însă a orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. „În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare”, precizează documentul.

Ordinul prevede și alte excepții: masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă