Fără 17 jucători, Barcelona s-a impus la Mallorca. Xavi: "Sunt 3 puncte de aur! E o zi fantastică!"

3 săptămâni in urmă 20

  • La Liga: Villarreal - Levante, luni, 20:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Cadiz - Sevilla, luni, 22:15, Digi Sport 1

Mallorca - Barcelona 0-1 | Xavi: "Echipa a depus un efort extraordinar"

Dani Alves, Jordi Alba, Balde, Coutinho, Dembele, Gavi și Ezzalzouli sunt infectați cu Covid-19. Sergio Busquets a fost suspendat, în timp ce Braithwaite, Depay, Dest, Fati, Pedri, Sergio Roberto și Wague au fost accidentați. Demir a acuzat probleme stomacale.

Xavi nu a avut la dispoziție niciun apărător lateral și a fost obligat să trimită pe teren 4 fundaşi centrali. Araujo a fost fundaş dreapta, iar Mingueza fundaș stânga.

"Echipa a depus un efort extraordinar. Am venit fără 17 jucători şi de aceea am cerut suspendarea meciului. Sunt trei puncte de aur, vitale pentru noi. Ne duc alături de grupul din faţă, suntem la un punct de Liga Campionilor şi recuperăm puncte. Este o zi fantastică, este o victorie de care să fim foarte mândri”, a spus Xavi.

"Este o victorie incredibilă pentru noi. Am avut 17 jucători indisponibili şi înseamnă foarte mult. Aşa cum am fost, să câştigăm astfel trei puncte, este spectaculos. Plecăm fără să primim gol. Este o victorie istorică prin prisma celor 17 absenţe”, a adăugat antrenorul Barcelonei.

Xavi i-a lăudat pe Luuk de Jong, autorul unicului gol al partidei, şi pe portarul Marc-Andre Ter Stegen, care a avut o intervenţie de execepţie în ultimele minute ale jocului.

"Luuk este un exemplu de jucător profesionist. Se vorbeşte că poate pleca, dar munceşte din greu şi se sacrifică pentru echipă. Sunt foarte fericit pentru el şi, de asemenea, pentru Ter Stegen. Marc este un mare portar, nu e nimic nou. Aveam nevoie de el şi ne-a salvat astăzi”, a mai afirmat Xavi.

În urma acestui rezultat, Barcelona a urcat de pe locul 7 pe locul 5, de Europa League, cu 31 de puncte. Mallorca ocupă locul 15, cu 20 de puncte.

VIDEO Mallorca - Barcelona 0-1 | Golul lui Luuk de Jong

Etichete: barcelona , xavi , mallorca

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă