Fântânile Palatului Buckingham au fost vandalizate. Mai mulţi activişti au stropit zidurile cu vopsea şi au scandat împotriva reginei

1 lună in urmă 36

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 26.08.2021, 18:05.
Actualizat: 26.08.2021, 18:07

Mai mulţi activişti care luptă împotriva schimbărilor climatice, dar şi pentru protecţia animalelor au vandalizat în această după-amiază fântânile din faţa Palatului Buckingham, ca urmare a protestelor desfăşurate în capitala Regatului Unit.

Proteste în Londra

Galerie (8)

Proteste în Londra

Twitter Animal Rebellion

Activiștii pentru drepturile animalelor din cadrul mişcării Rebeliunea Animalelor au fost arestați după ce au vopsit cunoscutele fântâni de la Palatul Buckingham, cu vopsea roşie, într-un protest împotriva utilizării terenurilor coroanei pentru vânătoare și agricultura animalelor, transmite The Independent. „Un număr de activiști au vandalizat apa Victoria Memorial în fața Palatului Buckingham. Suntem la fața locului și s-au făcut arestări. Suspecții sunt luați în custodie", au declarat poliţiştii.

Rebeliunea Animalelor organizează un protest masiv de două săptămâni împotriva crizei climatice globale din Londra. Rebeliunea Animalelor protestează față de dezvăluirile dintr-o știre recentă care a constatat că avocații reginei au făcut lobby în secret miniștrilor scoțieni să schimbe un proiect de lege pentru a scuti terenurile sale private de o inițiativă de reducere a emisiilor de carbon.
„Moșia coroanei este cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie și aleg să folosească acest teren pentru agricultura și vânătoarea animalelor, care nu numai că ne decimează mediul, ci cauzează moartea a milioane de vieți in fiecare an. Este timpul pentru un nou sistem bazat pe dreptate și compasiune”, a declarat Harley McDonald-Eckersall, purtător de cuvânt pentru Rebeliunea Animalelor.

Activiştii au vandalizat fântânile din Londra

Rebeliunea Animalelor și alte grupuri pentru drepturile animalelor au vizat regii şi în trecut datorită sprijinului lor pentru vânătoare, curse ilgale și comerțul cu blănuri.

„Terenurile coroanei ar trebui utilizate pentru a crește producţia dealimente sănătoase și hrănitoare și pentru a oferi case animalelor. Solicităm reginei să pună capăt ocupării acestor terenuri în scopuri care conduc la schimbări climatice și ecologice, dar și la moartea animalelor”, a adăugat McDonald-Eckersall.

În iulie, șapte activiști ai Rebeliunii Animalelor au fost arestați după ce protestatarii au baricadat o fabrică McDonald's. Protestatarii au scandal în locaţia din Scunthorpe mai mult de 48 de ore, împiedicând preluarea produselor din interiorul fabricii, în încercarea de a-l determina pe gigantul fast-food să treacă la un „meniu alimentar pe bază de plante până în 2025”. Zeci de activiști au blocat accesul folosind camioane, corturi și structuri din bambus pentru a opri fabrica să distribuie burgeri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă