Fanii-acționari de la Dinamo, mesaj emoționat către șefii clubului și Ionel Dănciulescu: „Faceți dreptate! Noi, care l-am condamnat cândva, suntem singurii care îl pot judeca”

4 luni in urmă 22

Peluza Cătălin Hîldan a postat pe facebook o fotografie cu Ionel Dănciulescu, singur, la mormântul lui Cătălin Hîldan și un mesaj emoționat pentru fostul atacant și pentru spaniolii din conducerea clubului. Suporterii-acționari le cer șefilor să-l aducă înapoi pe Dănciulescu în club, după ce acesta nu a mai fost păstrat în funcția de manager.

Un gol în suflet... Dancu-Gol

Danciule, vreau să te rog ceva: ”Dă-mi mie legitimația ta de la Dinamo!” Ca să nu mai ai nicio dovadă că ai fost la noi. Și așa ți-am luat toate trofeele, medaliile, tricourile... Până și colecția aia de bilete de la meciuri.  Eu nu pot să trec peste imaginea asta cu tine singur la mormântul lui Cătălin. Nu pot să cert pe nimeni pentru asta, dar e prea mult 

Pregătisem pozele cu jucătorii, cu staff-ul, cu conducătorii lui Dinamo, cu coroana de flori. Pregăteam o postare despre comemorarea frumoasă de astăzi. Și cineva mi-a trimis poza cu Danciu care se reculege singur la mormânt. Mi s-a pus un nod în gât... un gol în stomac. Simt că este o stare de lucruri pe care trebuie să o îndreptăm 

Apreciem toate transferurile, susținem noul proiect, suntem optimiști, plini de speranță, prezenți alături de echipă, dar imaginea solitudinii unui om care a dat totul pentru a salva Dinamo din cea mai grea cumpănă, parcă ne ia aerul. 

De pe urma licitațiilor s-au strâns sume importante pentru licență, dar dincolo de licitații, au fost câteva mii de suporteri care au cotizat pentru că gestul lui Danciu i-a sensibilizat. Cu banii din cotizațiile lor și din trofeele lui Danciu, am obținut licența și supraviețuirea lui Dinamo.  E greu să explicăm în limba spaniolă trăirea intensă pe care o simțim, dar românii de-acolo ar trebui să priceapă fără multe cuvinte. E suficient să cunoști istoria lui Dinamo, e suficient să fii dinamovist și vei înțelege. 

Este ceva ce trece dincolo de fotbal. E o chestiune de familie, de familia Dinamo, de spiritul acestui club.  Danciu are o mulțime de defecte care să-l țină departe de Dinamo: 

- Nu știe să se bată, să se bage, pentru a-și câștiga locul la Dinamo.

- Nu știe să fie lingușitor. 

- Nu știe să se maimuțărească precum unul ca meme stoica.

- Are prea mult bun simț pentru sălbăticia fotbalului de la noi.

...dar e Danciu. Și noi îl prețuim așa cum este, cu toate slăbiciunile astea.

Astăzi ar fi putut să meargă la Brănești, la cimitir, cu suporterii, cu Peluza, care va fi acolo pe seară. Dar are prea mult bun simț ca să se bage, să se amestece. Noi, care l-am condamnat cândva, suntem singurii care îl pot judeca pe Danciu. În niciun caz el nu trebuie cântărit din vorbele unora care, nu doar că n-au jucat niciodată pentru Dinamo, dar nici măcar n-au jucat fotbal. 

Faceți dreptate! Aduceți-l înapoi pe Danciu! Dar nu ca și cum i-ați face o favoare, pentru că favoarea și onoarea ne-o face el nouă.Pentru un mare Dinamo este nevoie de spirit, de istorie și de glorii alături de care să readucem gloria
- comunicat PCH

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă