Familiile medicilor din Republica Moldova care și-au pierdut viața în timpul pandemiei, decorate de președintele Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”

2 luni in urmă 35

Familiile lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața la locul de muncă din cauza pandemiei COVID-19 au fost decorate cu „Ordinul de Onoare” de președintele Maia Sandu. Distincțiile au fost conferite post-mortem, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni, transmite Agora.md.

„Am înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” membrilor familiilor a 134 de lucrători medicali, care și-au pierdut viața la locul de muncă din cauza pandemiei Covid-19. Statul nostru nu a fost pregătit să înfrunte această năpastă și nu a știut să-și protejeze lucrătorii medicali. În memoria lor și în semn de recunoștință pentru urmașii lor, autoritățile de azi trebuie să facă lucrurile mult mai bine. Să investim în sistemul medical și să-i protejăm pe cei care sunt în prima linie atunci când ne confruntăm cu situații dificile. Avem nevoie de un stat responsabil, care să le aprecieze munca și curajul”, a spus președinta Maia Sandu.

În context, șefa statului a menționat cât de importantă este vaccinarea împotriva COVID19:

„Noi, cetățenii, de asemenea trebuie să ne protejăm pe noi și să ne protejăm medicii noștri, iar soluția este vaccinul. Doar prin vaccinare ne vom păstra sănătatea și vom ajuta sistemul medical să facă față pandemiei care capătă noi turații în toată lumea”.

134 de lucrători medicali din Republica Moldova și-au pierdut viața în lupta cu coronavirusul.

sursa foto: Facebook\ Maia Sandu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă