Familiile din mediul rural nu reuşesc să pună pe masă tot ce au nevoie. Un copil din zece adoarme flămând

3 săptămâni in urmă 18

De Mădălina Iacob.
Publicat: 13.04.2021, 19:52.
Actualizat: 13.04.2021, 19:54

Pandemia a afectat grav situaţia familiilor din mediul rural Un copil din zece adoarme flămând, iar peste o treime dintre părinţi nu reuşesc să pună pe masă tot ce ar avea nevoie. Sunt rezultatele unui studiu care arată că veniturile românilor s-au micşorat mult în ultimul an.

Trei sferturi dintre familiile de la ţară au cumpărat mai puţine alimente şi mai ieftine în ultimul an, iar jumătate dintre părinţi au cumpărat mâncare pe datorie de la magazin. Practic, toţi acei copii au mâncat şi mai puţin, asta pentru că aproximativ 30% dintre părinţii lor au rămas fără loc de muncă.

Nici la şcoală nu le merge deloc bine, încearcă să ţină pasul cu colegii lor. Aproape 40% dintre elevi nu au frecventat şcoala online. 24 de săptămâni de şcoală înseamnă asta. Peste un milion de elevi învaţă la sate în acest moment, acolo unde riscul de abandon şcolar este din ce în ce mai mare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă