Familia nu a mai ridicat trupul lui Nelu Ploieșteanu de la IML. Înmormântarea, amânată din nou

1 lună in urmă 6


S-a schimbat din nou data înmormântării cântărețului de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu. Ceremonia a fost mutată pentru miercuri, 7 aprilie, întrucât fiicele sale nu au avut timpul necesar pentru a se ocupa de cele necesare până la ora 17.00 așa cum prevede procedura, pe fondul restricțiilor impuse în pandemie, informează Adevărul.


Înmormântarea artistului a mai fost amânată pentru efectuarea unei necropsii. Familia a sperat până în ultimul moment ca marele artist să fie înmormântat creștinește, însă rezultatele sosite de la Institutul Cantacuzino marți dimineață au indicat că avea COVID-19 și în momentul decesului.


În aceste condiții, cele două fiice nu au mai ridicat marți trupul neînsuflețit al tatălui lor, motivând că nu au la dispoziție timpul necesar pentru a se ocupa de înmormântare până la ora 17.00.


Sicriul sigilat cu trupul neînsuflețit va fi ridicat mâine de la IML de către fiice. Înmormântarea va avea loc tot miercuri, în prezența a numai 20 de persoane.


Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat în capela familiei, la Cimitirul Străuleșți II, alături de fiul său.


Nelu Ploieșteanu, 70 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, a murit vineri, 2 aprilie. Artistul era internat cu COVID la Spitalul Floreasca.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă