Familia lui Ion Oblemenco face lumină după ce s-a aflat că arena din Bănie nu mai poartă numele legendarului atacant al Craiovei: „Am făcut o adresă scrisă către LPF și FRF” | EXCLUSIV

2 luni in urmă 26

Fostul jucător Adrian Pigulea, ginerele fostului mare atacant al Craiovei Ion Oblemenco, a făcut o serie de clarificări în exclusivitate pentru ProSport, după ce s-a aflat că arena din Bănie nu mai poartă numele legendarului jucător oltean.

Spre surprinderea suporterilor din Craiova, recent s-a aflat că arena din Bănie nu mai poartă numele „Ion Oblemenco”, ci „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”. Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a motivat că Primăria a optat pentru această denumire în 2015 pentru ca stadionul să poarte, în viitor, numele unui sponsor.

Totuși, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au folosit în continuare numele Ion Oblemenco în dreptul stadionului din Bănie, lucru pe care familia legendei fotbalului românesc a dorit să-l corecteze.

Familia lui Ion Oblemenco face lumină după ce s-a aflat că arena din Bănie nu mai poartă numele legendarului atacant al Craiovei

Astfel, Clara Pigulea, fiica lui Ion Oblemenco și soția lui Adrian Pigulea, dar și cea care deține marca „Ion Oblemenco”, a făcut o cerere scrisă către cele două foruri pentru a le cere să folosească numele oficial al stadionului, adică „Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”.

De menționat este că Primăria Craiova s-a adresat în scris către familia lui Ion Oblemenco, în 2017, pentru a cere acordul ca arena să poarte numele fostului mare atacant, însă redenumirea nu s-a mai întâmplat niciodată.

„Am primit o notificare în 2017 din partea Primăriei Craiova, ca să fie folosit numele Ion Oblemenco pentru stadion, iar Clara, soția mea, ca deținătoare a mărcii, și-a dat acordul. Acum două săptămâni am făcut o adresă scrisă către LPF și FRF, să nu mai folosească numele „Ion Oblemenco” atunci când vorbesc despre stadion. Dacă primăria nu vrea să numească arena „Ion Oblemenco” , atunci să se folosească denumirea oficială.

Clarea Pigulea, fiind unica deținătoare a mărcii Ion Oblemenco, a făcut o notificare la LPF și FRF, ca acestea să nu mai folosească pe pe site-urile lor și în competiții”, a spus în exclusivitate pentru ProSport Adrian Pigulea, fostul atacant al Universității Craiova și soțul Clarei Pigulea, fiica lui Ion Oblemenco.

The post Familia lui Ion Oblemenco face lumină după ce s-a aflat că arena din Bănie nu mai poartă numele legendarului atacant al Craiovei: „Am făcut o adresă scrisă către LPF și FRF” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă