Fals procuror, tun de 50.000 de lei. "Țeparul cu o mie de fețe", o nouă victimă

3 săptămâni in urmă 26

Un tânăr din Dorohoi a fost arestat după ce a păgubit un localnic cu suma de 50.000 de leiUn tânăr din Dorohoi a fost arestat după ce a păgubit un localnic cu suma de 50.000 de lei

Un tânăr din Dorohoi a fost arestat după ce a păgubit un localnic cu suma de 50.000 de lei. Individul s-a dat drept procuror și așa a reușit să-și păcălească victima. Bărbatul nu este la prima abatere de acest fel. Și în trecut s-a folosit de mai multe identități pentru a înșela oamenii.

VINERI, 09 APRILIE 2021, 07:52

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Tânărul a reuşit să-l păcălească pe un sucevean să-i dea suma de 56.450 lei spunând că poate să-l ajute să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată. S.V. a reuşit să-şi convingă victima spunându-i că nu are probleme să ducă la îndeplinire misiunea pentru că este prococuror DIICOT.

"Folosindu-se de calităţi mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava şi avocat, a determinat persoana vătămată, T. I. să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calităţii de avocat, promiţându-i că o va ajuta să câştige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităţilor mincinoase de avocat/ procuror şi cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 
"Ţeparul cu o mie de feţe" nu este la prima abatere. El are la activ mai multe condamnări. În urmă cu câţiva ani, a fost reţinut de poliţişti pentru că se dădea drept preot şi încasa bani de la enoriaşi ca să oficieze ceremonii religioase de înmormântare. 

În 2008, s-a dat drept jurnalist și a şantajat mai multe persoane publice. Le-a spus că, dacă nu plătesc o anumită sumă de bani, atunci va publica imagini video compromiţătoare pe care, evident, nu le avea. În plasa escrocului a picat inclusiv un parlamentar din Botoşani. 

De-a lungul timpului, botoşăneanul a mai păcălit un bărbat din Fălticeni pe care l-a cunoscut la o slujbă religioasă oficiată într-o biserică din localitate. Victima avea o fată studentă la Facultatea de Medicină din Iaşi, pentru care avea nevoie de un instrument medical şi de un apartament pe care să-l închirieze. S.V. i-a spus că poate să rezolve problemele contra unei sume de 1.250 de lei pentru că este medic la Spitalul Judeţean Suceava. După ce l-a plătit, bărbatul din Fălticeni şi-a dat seama că a fost păcălit şi a anunţat Poliţia. 

El s-a mai dat drept inspector sanitar şi mergea în controale la firme pe care le amenda pentru presupuse nereguli depistate, cu suma maximă de 100 de lei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă